15 lecții de viață preluate din „Era COVID”


Pandemic Life

Cu toții am crezut că este un lucru temporar. Dar iată-ne un an mai târziu. Oamenii numesc deja această perioadă „Era COVID” ca și cum ar fi citit despre aceasta într-o carte de istorie, realitatea este că după ultimele statistici, nu suntem nici măcar aproape de sfârșitul acestei situații.

Pentru majoritatea oamenilor, distanțarea socială și spălarea mâinilor regulat nu este atât de dificil. Ne-am obișnuit repede cu aceste lucruri. Partea complicată a acestei perioade este că viața s-a schimbat permanent pentru mulți oameni. 

Rifturile sunt create între oameni cu credințe diferite asupra lucrurilor triviale, ca purtării unei măști. Industriile complete sunt distruse și probabil că nu vor mai fi niciodată la fel. Lumea sa schimbat cu adevărat. 

În acest articol, avem intenția de a împărtăși câteva lecții dobândite din această “Eră a COVID-ului”; cu intenția de a atrage atenția asupra lucrurilor pozitive ce au rezultat până la urmă din tot haosul.

15 lecții de viață, ediția pandemie:

1. Este greu pentru toată lumea, asta nu putem nega, dar nu uita că aproapele tău trece prin aceleași greutăți ca tine. Dacă ne învățăm să avem puțină compasiune și să avem grijă și de alții, va fi mai ușor tuturor. 

2. Nimic nu este pentru totdeauna. Cu puțină răbdare și efort colectiv, vom putea trece și peste pandemie. Concentrează-ți energia în ceea ce contează. Toate lucrurile vor muri în timp, iar aceeași se aplică și pandemiilor.

3. Profitați din plin de timpul dvs. Acceptarea circumstanțelor nu înseamnă că renunțăm cu totul. În loc să stai și să îți faci griji fără rost, profită de timpul liber de care dispui și scoate ceva de valoare din el.

4. Luați o pauză. Petrecerea timpului calitativ nu înseamnă că trebuie să te muncești până la epuizare. Este important să știi când e timpul de odihnă și acela de lucru. La fel cum nu trebuie să lași oportunitățile bune să treacă pe lângă tine, nici viața nu ar trebui să o lași să meargă pe alături. Ia o gură de aer.

5. Exerciții fizice în fiecare zi. Rămâneți în formă. Dacă nu ești rănit sau bolnav, este de datoria ta să ai grijă de corpul tău. Ia acest lucru în serios.

6. Descărcați-vă de pe rețelele sociale. Este o pierdere de timp. Fii alături de familia și prietenii tăi. Desigur, o pauză de la haosul prezentului nu va face mult rău, dar totuși. Compară cât de multe înveți într-o oră de la social media în comparație cu o carte sau un documentar.

7. Citiți mai mult. Nu te-ai săturat să te uiți la vreo 10 cărți neterminate de pe raftul tău, așteptând atenția ta? Acum e momentul să spui cu mândrie: “Tocmai am terminat o carte! Iată ce am învățat din ea.”

8. Dobândește noi abilități. Tehnologia se îmbunătățește și se schimbă atât de repede încât nici nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă. Nu ai prefera să fii în frunte la locul de muncă de exemplu, atunci când vine vorba de abilități necesare penru a te descurca cu tehnologia de ultimă oră?

Pandemic Life

9. Păstrați un jurnal zilnic. Acesta va fi probabil unul dintre cele mai ciudate momente din viața noastră. Nu vreți să documentați acest lucru? Chiar dacă nu-l mai citești niciodată, această activitate zilnică șți va îmbunătăți modul de gândire și analizare a lucrurilor din viața de zi cu zi.

10. Inspirația vine din interior. Destul cu scuzele! Inspirația așteaptă să fie găsită de tine, tot ce trebuie să faci este să o întâmpini cu brațele deschise.

12. Mâncarea bună îți îmbunătățește starea de spirit. Una dintre puținele plăceri de care nu te saturi niciodată. Cercetează rețete noi, fii creativ și gătește mâncare care te face să o fotografiezi și cu care să te lauzi tuturor prietenilor.

13. Practicați ceea ce vă face fericiți. Măcar un lucru pentru care ați avut timp în această pandemie este puțină reflecție. Doar pentru că trebuie să supraviețuiți, nu spuneți da primului loc de muncă disponibil pe care îl întâlniți. Găsiți ceva care vă place și vă plătește facturile. 

14. Apreciază ceea ce ai. E ușor să trecem cu vederea lucrurile triviale ce au fost mereu prezente în viața noastră. Sună-ți prietenii și organizați o întâlnire virtuală. Verifică cum se simte familia voastră. Nu treceți cu vederea nici pe voi însăși. O zi dedicată în totalitate propriei persoane nu a stricat niciodată.

15. Schimbarea este bună. Aceasta este o perioadă dificilă mai ales celor ce au un business. Dar amintiți-vă, schimbarea este o parte a vieții. Și pe termen lung, este benefică. Soarele este doar ascuns printre nori în timpul unei furtuni.

Pentru a trece prin această perioadă, avem nevoie de mai multe acțiuni . Deci, nu mai sta în loc și mergi să creezi ceva. Fără creație, nu există progrese.

Dacă vrei să citești mai multe articole de acest gen, urmărește-ne pe InstagramFacebook și Telegram.

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Studenții și tinerii cercetători au ocazia de a se implica în Școli de Vară din Letonia, ediția 2021
Next Ești pasionat/ă de fotografie? Înscrie-te la National Geographic Photo Camp
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + twelve =