Ești începător în lumea makeup-ului? Iată câțiva pași simpli care te vor ajuta


make up

Machiajul nu este o necesitate, cu atât mai mult nu este o obligație. Vă propun să ne gândim la make-up ca la o artă, un hobby, ceva plăcut, uneori amuzant și cu un rezultat final încântător.

La fel cum nici un mare artist nu obține faima peste noapte, procesul unui  machiaj tot nu este mereu ușor de asimilat. Iată de ce vă propunem astăzi pași spre a fi urmați de oricare începător pentru a obține un look ușor natural, gingaș și cel mai important corect.

PASUL 1: HIDRATANT

Înainte de a începe să vă machiați, faceți-vă timp să vă pregătiți pielea cu o cremă hidratantă de înaltă calitate. Alegerea tipului potrivit de hidratant este o piesă crucială a puzzle-ului. Să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri pe care le puteți utiliza, enumerate de la cele mai ușoare la cele mai grele: mist facial, serum, loțiune, cremă, ulei.

A învăța cum să aplici corect crema hidratantă este jumătate din luptă. Se toarnă o cantitate mică pe degete – picatura ar trebui să aibă aproximativ dimensiunea unui sfert. Începeți prin a răspândi crema hidratantă pe frunte;  începeți din centrul feței, apoi deplasați-vă spre exterior și în sus.  Apoi, faceți același lucru începând de la nas, răspândind crema hidratantă pe obraji. Asigurați-vă că ați frecat hidratantul uniform pe piele pentru a evita înfundarea porilor. După ce ați aplicat suficientă cremă hidratantă, frecați-o ușor cu cercuri și dați-i câteva minute să se usuce înainte de a trece la pasul următor.

 PASUL 2: PRIMER

Acum, că pielea este bine hidratată, pregătește-ți fața cu primer. Fie că intenționați să aplicați un strat de fond de ten ușor sau o față completă de machiaj, primer-ul este un prim pas important. Folosirea primer-ului sub machiaj vă va face look-ul să se mențină mai mult.

Pentru a aplica primer-ul, începeți prin stoarcerea unei cantități mici pe vârful degetelor sau pe peria sau buretele preferat de machiaj. Începeți cu o cantitate de primer în mărimea unui centimetru în centrul feței și lucrați-l încet spre obraji, frunte și bărbie.

PASUL 3: FOND DE TEN LICHID

Când vine vorba de fond de ten, găsirea nuanței perfecte pentru pielea ta este prioritatea numărul unu. Testați culorile fondului de ten în apropierea liniei maxilarului. După aplicare, dacă fondul de ten se maschează fără niciun fel de evidențiere, ați găsit adevărata potrivire.

După ce ați selectat un produs, luați în considerare instrumentele pe care le veți folosi pentru a-l aplica. Unele femei preferă să-și folosească degetele, în timp ce altele optează pentru instrumente de frumusețe, cum ar fi perii și bureți. Dacă sunteți în căutarea unui aspect ușor de acoperire, degetele se pot dovedi a fi aplicatorul potrivit;  totuși, nu vă atingeți niciodată fața fără să vă spălați bine mâinile și asigurați-vă că le spălați după aplicare – nu doriți să găsiți amprentele de machiaj peste tot în casă. Pentru un aspect cu acoperire mai completă, alegeți o perie aplicatoare sau un blender de frumusețe.

Începeți de la centrul feței și aplicați fondul de ten lichid spre exterior. Pe măsură ce vă aranjați fondul de ten pe piele, asigurați-vă că îl lustruiți. 

PASUL 4: CONCEALER

Există două categorii principale de corector: lichid și stick / compact.

Corectorul lichid este cel mai potrivit pentru momentele în care doriți o acoperire ușoară pe o suprafață mare a feței. Corectorul lichid funcționează bine și pentru cei care doresc să creeze un finisaj ușor, în special în zonele ridurilor, cum ar fi în jurul ochilor și gurii.

Corectorii compacți sunt bine potriviți pentru acoperiri mai grele pe zone mai mici și mai specifice ale feței. Pentru a vă evidenția fața folosind un anticearcan lichid sau smântână, plasați puncte mici în următoarele zone:

  1. Orizontal peste centrul frunții
  2. În centrul nasului
  3. Sub ochii tăi
  4. Într-un arc curbat în partea superioară a bărbiei, chiar sub buza de jos

Amestecați-l ușor cu pielea înconjurătoare și asigurați-vă întotdeauna că acoperiți cu o pulbere de fixare.

PASUL 5: PUDRĂ

Folosind o pensulă mare, pufoasă, începeți să vă plasați un strat ușor de pulbere pe toată fața. Apăsați peria în pudră, apoi măturați-o pe piele cu mișcări lungi și arcuite.

Dacă există anumite zone ale pielii care necesită o acoperire mai mare (părțile roșii și uleioase ale feței se găsesc, în general, în centru), poate doriți să aplicați puțin mai multă pulbere. Pentru acest pas, puneți peria în pulbere, apoi apăsați-o ferm pe piele;  acest pas ajută pudra să-și facă loc în pori și linii pentru o textură mai fină.

PASUL 6: FOLOSIREA BLUSH-ULUI

Obrajii îmbujorați au fost un pilon al farmecului machiajului de secole.  Dacă doriți să adăugați un pic mai multă culoare și intensitate tenului dvs., roșeața poate fi cheia. Folosiți o perie densă, cu o mulțime de peri pentru a vă aplica fardul de obraz – acest lucru vă va asigura că veți beneficia la maximum de fiecare măturare a fardului.

Unde se aplică Blush?

Nu există un răspuns unic pentru toate aplicațiile de blush.  Folosiți culoarea fardului pentru a vă ajuta să decideți unde să o aplicați.

  • Fard de culoare roz: Când folosiți fard de culoare roz, aplicați-l numai pe merele obrajilor.  
  • Fard de prune: Cei cu tonuri de piele medii până la întunecate pot folosi farduri de prune în același mod în care cei cu tenul deschis folosesc farduri de culoare roz deschis.
  • Fard de piersici: Răsuciți o parte a feței (ca și când v-ați fi strâns buzele și le-ar direcționa spre partea opusă a feței). Apoi, măturați fardul de-a lungul pomeților, începând lângă urechi și terminând cu merele obrajilor.

PASUL 7: ILUMINATOR

Iluminatorul potrivit adaugă un pic de glam și strălucire fiecărui aspect de machiaj.  

Unde se aplică Iluminatorul?
  • Pe podul nasului tău
  • Peste vârfurile pomeților
  • În colțurile interioare ale pleoapelor
  • Pe osul frunții
  • Linia de deasupra buzei superioare (numită și Arcul lui Cupidon)
  • Centrul frunții tale
  • Centrul bărbiei tale

PASUL 8: MASCARA

Dacă veți folosi un singur produs de machiaj, rimelul ar trebui să fie în partea de sus a listei. Câteva unduiri de rimel pot face ochii să pară mai luminoși într-un singur pas.

Puteți găsi rimel într-o varietate de culori, dar negru și maro tind să fie cele mai populare. Începeți prin ondularea genelor cu un ondulator de gene.

Înfășurați ușor peria de rimel peste rădăcinile genelor. Astfel veți crea mai mult volum, pe care îl puteți trage apoi până la capetele genelor. Aplicați un al doilea strat pentru mai mult volum.

PASUL 9: CREIONUL DE SPRÂNCENE

Acest pas ca și toate cele enunțate mai sus este unul ales după necesitate. Dacă decideți să vă umpleți sprâncenele cu un creion pentru sprâncene, optați pentru o nuanță cât mai aproape de cea a părului. 

Cele mai frecvente puncte pentru umplere sunt arcul sprâncenei și colțul exterior al acesteia 

PASUL 10: SETTING SPRAY ȘI SETTING POWDER

Spray-urile de setare sunt concepute pentru toate tipurile de piele și pot fi folosite pentru a seta o varietate de lookuri, indiferent dacă acoperiți o acoperire ușoară sau aveți o față plină de machiaj frumos. Spray-ul de setare vă menține machiajul la locul său, ajutându-vă să reduceți nevoile de reaplicare și păstrând machiajul dvs. impecabil ore în șir.

Țineți sticla la cel puțin 8 centimetri de față, apoi spritați ușor de câteva ori pentru a vă asigura că toate părțile feței sunt acoperite. Dacă doriți să vă asigurați că machiajul dvs. este acoperit de la frunte până la bărbie, spritați mai întâi în formă de X pe față, apoi urmați-l pulverizând o formă de T.

Nu este nevoie să frecați spray-ul odată aplicat, deoarece se va usca natural în câteva secunde.

Machiajul nu este o obligație, fetele sunt frumoase atât naturale cât și cu aplicarea acestuia. Machiajul e mai degrabă exprimarea lumii interioare. 

Sper ca acest articol a fost util și plăcut, iar odată cu lecturarea acestuia, priviți în oglindă reflecția unui rezultat frumos.

Echipa Youth încurajează tineretul activ și le urează succea în toate începuturile.

Sperăm că informaţia propusă a fost utila şi nu vei ezita să ne lași un feed-back . Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Zlatov Magdalena
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cele mai cunoscute stiluri de arhitectură din lume. Știi cum să le recunoști?
Next Studiază alături de tineri din întreaga lume! Curs virtual despre mediu, sustenabilitate și advocacy
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + twelve =