Și uite că a trecut o lună de când m-am întors din călătoria mea. WoW, și ce mai experiență, O experiență ce și-a lăsat amprenta…
O experiență ce a ros ceva în mine, și când zic ”a ros” mă refer la schimbările pe care le-a produs. Nu vă mai țin în suspans și am să vă povestesc, ce și cum s-a întâmplat. (ce a fost.)
Totul a început cu un infopack și o aplicare.
Și uite așa am călătorit pentru prima dată în Italia.
Am avut ocazia să particip la o nouă experiență Erasmus +, „Time to Learn: Non formal education methods”, un proiect de mobilitate pentru youth workers, găzduit de Associazione BIR în Monte Barro, Italia. Și ce mod mai bun de a învăța despre educația non formală decât printr-un proiect Erasmus +? (exact, ăsta e cel mai bun mod!)
O săptămână de instruire minunată, plină de activități, seri de joc, cântece la chitară (aici, mulțam Mihai), trekking prin Monte Barro și desigur, o săptămână plină de delicii italiene. Am cunoscut oameni și culturi noi, am învățat de la ei, și am aflat că nu suntem atât de diferiți pe cât credeam. Știu că poate o să sune ciudat, dar într-un timp scurt am reușit să creăm o conexiune puternică.
Nu râdeți!, dar noi am plâns la final, (probabil ăsta e efectul Erasmus +)
Recunoscătoare pentru faptul că am avut ocazia să le cunosc pe Carolina și Katka (cei mai faini traineri!) , mulțumesc pentru că ați ales să împărtășiți din cunoștințele voastre cu mine și cu restul participanților, vă mulțumesc pentru emoțiile și trăirile pe care mi le-ați generat.
Într-o lume plină de ”formal” această experiență a adus o gură de aer proaspăt. Lucrez cu tinerii și ador ceea ce fac. Youngsterii Diaconiei, pregătiți-vă, am venit cu multe metode și activități în valiză!
By the way, dacă ai între 18-30 de ani, nu ezita să aplici pentru programele Erasmus +, nu o să regreți!
– Daniela Groza (youth worker Diaconia)
No Comment