Vrei să începi un program de internship? Iată ce ar trebui să știi


Un internship reprezintă o oportunitate oferită de un angajator potențialilor angajați, numiți stagiari (interni), de a lucra la o firmă pentru o perioadă determinată de timp. Scopul acestuia este de a acumula experiență în condiții de lucru reale, care oferă condițiile propice pentru a-ți pune în aplicare tot ceea ce ai învățat.

Adăugarea unui program de internship în CV, oferă studenților un avantaj extrem de important în fața celorlalți candidați la primul lor job. Având în vedere că există atât de mulți candidați cu aceleași studii și specializări, un program de internship bine ales va face cu siguranță diferența!

Chiar dacă programele de internship urmate nu se vor transforma neapărat în joburi full-time în companie, nu trebuie să uitați că doar astfel de activități pot oferi abilitățile practice pe care angajatorii le caută cu atât de mult interes la candidați. Nu uitați să menționați în CV ce ați dobândit de la fiecare program urmat în parte și să detaliați activitățile pe care le-ați întreprins pe parcursul săptămanilor în care ați fost interni.

Iată cum să faci impresie bună în calitate de intern, în 3 pași simpli:

  • Arată că îți dorești mult un job în domeniu

Cu cât îți dorești mai mult să lucrezi în domeniu, cu atât ești mai implicat în ceea ce faci și șansele de angajare sunt mai mari. Arată colegilor, dar și superiorilor, pe perioada internshipului, că ești dornic să înveți cât mai multe și că ești dispus să faci eforturi serioase pentru a te integra în echipă.

  • Respectă deadline-urile și deciziile superiorilor tăi

În domeniu, se caută oameni responsabili, care știu să asculte superiorii și să își facă treaba la timp. Indiferent de motivul pentru care nu îndeplinești o cerință a unui superior, în ochii acestuia îți vei pierde din credibilitate.

  • Arată inițiativă și integrează-te în colectiv

Nu aștepta să ți se ceară să faci lucruri mărunte, ci oferă-te tu să le faci, pentru a îți ajuta colegii. Totodată, este extrem de important să te integrezi în colectiv fără probleme. Degeaba dai dovadă de profesionalism și ești foarte competent, dacă nu reușești să interacționezi cu colegii tăi așa cum ar trebui. Munca în echipă este esențială.

Reporter Youth.md: Șchiopu Felicia

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Telegram, Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Voluntariat online la Adunarea Anuală a Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic
Next Gala Profesor Inovator Tekwill, ediție dedicată zonei de nord a țării
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 7 =