(foto) Douăzeci de tineri au decis când trebuie să înceapă cariera lor


cariera tineri

Tinerii și cariera: Douăzeci și unu de elevi, cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, au participat la un training, unde s-au implicat în activități ce i-a motivat să obțină o viziune clară despre propriile aptitudini și abilități. Totodată, aceștia și-au descoperit propriul potențial în alegerea domeniului potrivit.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, în parteneriat cu platforma Youth.md și CarieraMea, în cadrul proiectului „Promovarea educației non-formală de calitate”.

Timp de trei zile, participanți au fost implicați în activități unde și-au explorat imaginația și potențialul, au descoperit ce tip de personalitate au și care este rolul lor în grup. La fel, și-au dezvoltat abilitățile și aptitudinile sociale de a interacționa și a comunica eficient într-un grup, aspecte importante în alegerea unei profesii.

„Pentru mine a fost o plăcere deosebită să-mi petrec aceste zile alături de voi. A fost o atmosferă foarte plăcută și caldă. Am cunoscut oameni minunați și frumoși. Am reușit să învăț multe lucruri noi și deja să înțeleg în ce domeniu mă pot aprofunda” a declarat Domnica Roșca, una dintre participante la curs.

„A fost cea mai caldă atmosferă, un loc unde chiar m-am simțit bine. Am învățat multe de la sesiuni dar foarte multe am învățat și de la acești oameni minunați cu care am petrecut tot acest timp. Fiind unicul băiat de la început până la sfârșit, mi-a fost greu să mă exprim, dar datorită vouă am înțeles că indiferent de sex, vârstă, rasă, religie sau orientarea sexuală cu toții suntem oameni și că trebuie să ne acceptăm unul pe altul. Acum am înțeles ce pot, ce vreau și unde mai am de lucrat. Vă mulțumesc enorm pentru tot, pentru timp, lucru și răbdare.” zice Costantin Basoc.

Participând la acest training, tinerii au identificat care sunt domeniile de activitate potrivite, ce abilități și competențe e necesar să-și dezvolte, unde și cum pot face acest lucru și cine îi poate ajuta. Astfel, și-au creat și dezvoltat un profil personal care va fi o resursă utilă în activitățile ulterioare. 

Evenimentul este organizat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, platforma Youth.md și CarieraMea, în cadrul proiectului „Promovarea educației non-formale de calitate”, implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în cadrul programului de granturi pentru organizațiile de tineret 2020.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Echipa Moldova.org angajează asistent/ă de programe cu experiență
Next CCI a RM invită la o discuție deschisă despre „Încurajarea procesului de inovare: protecția invențiilor brevetate și a altor soluții tehnologice”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 7 =