Devino cetățean activ și promotor al schimbărilor pozitive în cadrul proiectului „Vezi Moldova mea!”

adc moldova, concurs, asociatia de dezvoltare creativa

Cum vezi Moldova cu ochiul liber? Dar cu camera de luat vederi? Crezi că ai putea schimba ceva?
Asociația pentru Dezvoltare Creativă (ADC) lansează proiectul „Vezi Moldova mea!” ce are drept scop echiparea tinerilor din regiunile rurale în a-și asuma rolul de cetățeni activi și promotori ai schimbărilor pozitive prin crearea de conținut vizual și digital storytelling, participare activă și voluntariat.

Se pune accent pe mediul rural, pentru a aduce o schimbare acolo unde de cele mai dese ori, problemele rămân în umbră. Astfel tinerii lideri care fac parte din organizații locale de tineret, consilii ale elevilor, sau sunt plini de energie și entuziasm pentru a învață ceva nou și util, vor fi pregătiți să depisteze și cerceteze diferite probleme sociale ale localității de unde vin, să creeze o echipă bună și să vină cu soluții creative pentru rezolvarea acestora.

Proiectul presupune 3 etape:

Boot Camp: perioada de desfășurare 14-17 martie, reprezintă o instruire unde participanții vor învăța cum să exploreze comunitatea de unde vin, să depisteze o problemă și să învețe câteva instrumente creative precum crearea de conținut vizual (foto și video) și digital storytelling pe care apoi le vor utiliza în activitățile de follow-up. Aceste instrumente creative transmit emoții vii, mesaje puternice și receptivitatea oamenilor de a reacționa la mesajul transmis, chemând la acțiune.

Activitățile rurale de follow-up: etapa a doua presupune activitățile participanților post Boot Camp. Astfel, tinerii vor avea la dispoziție perioada martie-august 2019, pentru a-și dezvolta și implementa proiectele în comunitățile de unde vin și vor utiliza instrumentele învățate pentru a povesti lumii o istorie și pentru a veni cu o soluție – răspuns la problema identificată.

Evenimentul de încheiere ”Vezi Moldova mea!”, august 2019, va oferi tinerilor posibilitatea de a prezenta publicului larg materialul realizat în perioada de follow-up. Acest eveniment va servi drept spațiu de culegere a rezultatelor și lecțiilor învățate, schimb de experiență și inspirație pentru proiecte de viitor.

COMPLETEAZĂ FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE AICI

Participând în cadrul proiectului vei beneficia de:

  • instruire despre cum să creezi conținut foto, video și digital storytelling care să transmită un mesaj impunător;
  • identificare de probleme legate de comunitate de baștină, cât și identificarea de soluții creative;
  • dezvoltare de abilități de leadership, comunicare, planificare și implementare de proiect, participare activă și voluntariat;
  • dezvoltare de rețea de contacte, parteneriate, prieteni cu care poți forma echipă pentru activitățile de follow-up;
  • posibilitatea de a fi tu inițiatorul acelei schimbări necesare comunității de unde vii.
Previous Participă la prima sesiune mentworking marca MentorMe
Next Ești vorbitor de limbă engleză? Atunci participă la Public Speaking Competition
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *