Descoperă The Rolling Stones, trupa care a revoluționat anii ’60!


Muzica este una dintre cele mai apreciate și cunoscute forme de artă. Orice om are un artist preferat ale cărui piese le iubește și apreciază pentru mesajul și ideile promovate. De aceea te invităm una din cele mai cunoscute trupe din toate timpurile: The Rolling Stones!

Fiecare perioadă istorică a societății, din trecut și până în prezent, a avut o serie de muzicieni ce a influențat direct stilul si percepția acelor vremuri.  Creațiile lor au definit esența lumii la acel moment și au reușit să cucerească inimile ascultătorilor.

O trupă care rămâne legendară prin modul lor unic de a reda lumea folosind limbajul muzicii este The Rolling Stones. Aceștia au fost fruntași ai muzicii anilor ’60, devenind o sursă de influență pentru viitoarele generații de artiști.

Totuși, ce îi face atât de unici? Citește în continuare pentru a descoperi povestea excepțională a acestei trupe!

Cine sunt The Rolling Stones?

The Rolling Stones este o trupă britanică de muzică rock care a devenit populară la începutul anilor 1960. Trupa abordează următoarele genuri muzicale:

  • Rock, 
  • Blues rock, 
  • Rock and roll, 
  • Rhythm and blues, 
  • Hard rock.

The Rolling Stones a lansat 55 de albume și compilații și au avut 37 de piese în top-10 singles. În 1989 trupa a intrat în Rock and Roll Hall of Fame. În 2004, revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 4 în 100 Greatest Artists of All Time. Au vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume.

Componența trupei:

Membrii actuali ai trupei sunt:
  • Mick Jagger – voce, chitară, bas, clape, percuție, 
  • Keith Richards – chitară, bas, clape, voce, percuție, 
  • Charlie Watts – tobe, percuție, 
  • Ronnie Wood – chitară, bas, saxofon, tobe, voce.

Cum a luat naștere trupa?

Povestea trupei începe în octombrie 1960. Mick Jagger și Keith Richards, foști colegi de școală, prieteni din copilărie, s-au întâlnit pe peronul gării din orașul lor natal, Dartford. Ambii aveau ideea și dorința arzătoare de a înființa o trupă muzicală. Împreună cu Dick Taylor, care era coleg la Școala de Arte cu Keith Richards, au format grupul Little Boy Blue & The Blues Boys.

Doi ani mai târziu, în iunie 1962, au înființat trupa The Rolling Stones. Numele trupei a fost inspirat de piesa “Rollina”½ Stones Blues”, interpretată de Muddy Waters

La 12 iulie 1962 are loc primul lor concert. Aceștia au ajuns din întâmplare să cânte la Marquee Club, aflat la 165 pe Oxford Street, la Londra. Grupul la acel  moment era format din Mick Jagger ca vocalist, Keith Richards la chitara solo, Ian Stewart la pian, Brian Jones la chitară ritmică, Dick Taylor la bass și Tony Chapman la tobe.

În 1963, casa de discuri Decca și directorul ei artistic Dick Row, celebru pentru refuzul de a-i înregistra pe Beatles, a semnat un contract cu ei. Curând trupa a lansat primul single, ”Come On”, un cover după Chuck Berry.

Cariera

The Rolling Stones au fost prezenți permanent în peisajul muzical al muzicii, din 1962 până în prezent. Au generat mereu proiecte unice și neordinare, reușind să se evidențieze în lumea muzicii. Singurele pauze pe care aceștia le-au luat au fost în anii 1970 și 1980. Acestea au variat ca lungime și „intensitate”.

Cauzele acestor pauze au fost încercările eșuate ale  lui Mick Jagger și Keith Richards de a își lansa cariere solo. Deși au la moment o vârstă înaintată, membrii nu s-au gândit niciodată să renunțe la concertele live. Sunt spirite active care bucură constant fanii din întreaga lume cu turnee și concerte.

Energia explozivă și exuberantă pe care aceștia o emit în timpul concertelor este una care poate cuceri orice persoană.

Ascultă-i aici : https://www.youtube.com/therollingstones

Reporter youth.md: Jangă Alexandru

Previous Hobby-uri ciudate de prin lume adunate!
Next Professional Engineering Competition pentru liceenii pasionați de inginerie
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *