Cunoaște piramidele egiptene printr-o călătorie virtuală împreună cu Youth.md!


Încă din cele mai vechi timpuri, călătoritul a fost una dintre cele mai captivante activități practicate de către oameni în timpul lor liber. În cadrul unor călătorii nu numai că avem parte de nenumărate aminitri cât și momente mermorabile alături de cei dragi; dar și ne aprofundăm subconștientul într-o nouă lume, meditând în acest mod asupra gândurilor noastre. Astfel de mai bine de câțiva ani călătoriile atât prin locurile natale; cât și prin țările din apropiere au devenit o rutină anuală, care este frecventată cât și admirată de către societatea din toate zilele. Ținând cont că la momentul dat nu avem voie să ieșim din casă, am decis să vă prezentăm virtual  piramidele egiptene care au servit drept morminte faraonilor timp de sute de ani.

Citește mai departe, pentru a afla atât mituri cât și fapte interesante ce țin de piramidele egiptene!

Construirea unei pirmaide necesită nu mai puțin de 1 milion de blocuri de calcar

Se crede că peste 2,3 milioane de blocuri de calcar au fost folosite la confecționarea Marii Piramide din Khufu. Blocurile din granit și așezate în mormântul lui Khufu proveneau din Aswan în sudul Egiptului și cântăreau câte 50 de tone fiecare. Piramida a durat mai mult de 23 de ani pentru a se finaliza; cu calcule care sugerează că echipajele de lucru ar fi pus în medie 12 pietre în fiecare oră. 

Marea Pirmaidă este asemănată cu un ceas

Marea Piramidă din Giza nu este doar cea mai recunoscută dintre piramidele Egiptului, ci este și singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice care rămâne în picioare. Marea Piramidă este impresionantă din mai multe motive; dar una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui celebru monument este că poate spune și timpul. Structura acționează, de fapt, ca un amplu amplasament de soare, cu umbra ei care spune ora căzând pe semne făcute în piatră.

Piramidele nu au fost construite de către sclavi

Teoria îndelungată potrivit căreia piramidele au fost construite de sclavi ar putea să nu fie adevărată. Istoricul grec Herodot a contribuit la răspândirea ideii că sclavii au construit piramidele prin scrierea sa. Este un concept care a fost apoi propagat de Hollywood, dar s-ar putea să nu fie adevărat. În anii 90, au fost descoperite mormintele constructorilor de piramidă. Egiptologii sunt destul de siguri că nu erau sclavi; ci mai degrabă constructori care proveneau din familii cu venituri mai mici.

Egiptenii s-au călăuzit după astronomie pentru construirea piramidelor

Potrivit unui egiptolog britanic, stelele erau o forță călăuzitoare a modului în care erau aliniate piramidele. Kate Spence de la Universitatea Cambridge a publicat cercetări în anul 2000 care demonstrează modul în care Big Dipper și Little Dipper au fost folosite pentru a alinia piramidele într-o direcție nord-sud.

Urcarea pe piramidă este interzisă, dar nu ilegală

Turiștii și localnicii din Cairo încearcă să urce în vârful Marii Piramide Khufu mai des decât credeți. Cei mai mulți sunt arestați sau reținuți la fața locului înainte de a fi eliberați fără acuzație, deoarece conform legii egiptene urcarea pe piramidă este interzisă, dar nu este ilegală. În 2016, un turist german de 16 ani a reușit să urce pe piramidă în mai puțin de 8 minute, fiind un record.

Află mai multe despre piramidele egiptene aici.

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous [Interviu] Emoţie trăită prin dans! Află cum e să fii tânăr coreograf de la Carolina Creţu
Next Participă într-un concurs de desene: „În lumea microbilor”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 1 =