Descoperă farmecul naturii pe tărâmurile din Norvegia


Norvegia este o ţară mai puţin populată, astfel natura a modelat cele mai frumoase peisaje, care nu sunt atât de atinse de om, oferindu-le un farmec aparte. Te invităm să savurezi virtual câteva locaţii splendide ale acesteia împreună cu noi!

Minuni din Norvegia:

Fiordul Geiranger

Fiordul Geiranger este localizat pe coasta norvegiană vestică, cea mai spectaculoasă regiune a Norvegiei şi aparţine pitorescului district Møre og Romsdal. Fiordul are o lungime de 15 kilometri, fiind înconjurat de munţi care, în cel mai înalt punct, ating 1700 m. „Geirangerfjord” este cunoscut pentru desfăşurarea  spectaculoasă, apele croindu-şi de-a lungul timpului un drum întortocheat prin munte, sub forma literei “S”.

Drumul Trolilor

Drumul Trolilor, cunoscut şi sub denumirile de Trollstigen sau Trolls Path, este unul dintre cele mai spectaculoase şi dramatice drumuri ale Norvegiei. Trollstigen se desfăşoară pe 106 kilometri din coasta vestică a Norvegiei şi cuprinde 11 curbe; traversarea acestuia fiind o adevarată aventură! Se spune ca morocănoşii troli se ascund în pădurile dese din împrejurimi, dar conform folclorului din Norvegia, aceştia nu îşi fac niciodată apariţia în timpul zilei, deoarece soarele îi transformă în stană de piatră.

Oraşul Bergen

Fondat acum 900 de ani, oraşul duce în spate o istorie lungă cu rădăcini încă din perioada vikingă. Căsuţele viu colorate cu acoperişuri roşiatice, străzile pitoreşti înguste, numeroasele cafenele, pub-uri şi restaurante, dar şi muzee, magazine de suveniruri, au transformat Bryggen în cel mai vibrant şi plin de viaţă loc al oraşului.

Flamsbana

Calea ferată se întinde pe 20 de km și coboară în spirală aproape 1000 de m pe verticală. Flamsbana își croiește drum prin peisajele desprinse din basme ale fiordurilor norvegiene. Printre versanți înalți și abrupți, cascade jucăușe, pasuni verzi și locuri încărcate cu tradiții ce datează încă din vremurile păgâne.

Tromso

Fiind localizat foarte aproape de Cercul Arctic, oraşul a devenit o destinaţie populară pentru iubitorii faimosului fenomen numit Aurora Boreală. Printre cele mai importante atracţii ale oraşului se numără: muzeul Polar, centrul Polaria – unde puteți afla diverse informaţii referitoare la viaţa pe tărâmuri arctice; Catedrala Arctica – cu arhitectură spectaculoasă ce sugerează un iceberg; cea mai nordică universitate din lume, dar şi cea mai nordică berărie.

Gheţarul Briksdal

Situat în Norvegia, ghețarul Briksdal este cel mai mare din Europa, fiind și unul dintre cei mai accesibili ghețari din lume. Ghețarul Briksdal are peste 480 km pătrați, acoperind aproape jumătate din teritoriul Parcului Național, iar grosimea gheții este de aproximativ 600 m. Cu echipament corespunzător și ghid specializat, vizitatorii pot face o excursie de-a lungul formațiunilor de gheață, vechi de mii de ani.

Te îndemnăm să ne urmăreşti în continuare pe pagina noastă de Facebook, Instagram şi Telegram pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole!

Reporter Youth.md: Lenuţa Buzu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // SEOLITTE angajează Social Media Manager & Specialist PR
Next [Interviu] Discuții despre muzică cu Adriana Babin - „fata cu naiul”
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + seventeen =