Descoperă cheia succesului în ,,Gândește și vei fi bogat” de Napoleon Hill


De câte ori te-ai întrebat cum să-ți transformi propriile vise în realitate sau care e cheia spre succes? Probabil, de fiecare dată când ai avut momente de răscruce; în care decizia ta îți putea schimba cursul vieții. Fii așadar, pregătit să afli răspunsul la aceste întrebări din una dintre cele mai celebre cărți despre succes scrise vreodată: ,,Gândește și vei fi bogat” de Napoleon Hill.

“Gândește și vei fi bogat”

Publicată în 1937 și vândută în peste 20 de milioane de exemplare, ,,Gândește și vei fi bogat” se consideră a fi responsabilă de crearea a unui însemnat număr de milionari, printre care: Tony Robbins, Les Brown și Brian Tracy. Cartea a rămas în memoria cititorilor prin abundența de înțelepciune referitoare la modul de folosire a rațiunii umane pentru a reuși în viață.

Acum mai mult de 80 de ani, Napoleon Hill a avut o întrevedere cu Andrew Carnegie, pe atunci unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, și a intrat pentru prima dată în contact cu marele Secret. Carnegie i-a acordat încredere lui Hill și i-a împărtășit cum au folosit alții Secretul, l-a lăsat să le studieze metodele și să elaboreze o metoda unică, atotcuprinzătoare, care să fie oferită lumii ca un super-plan. În această ordine de idei, cartea dezvăluie Secretul și oferă Planul. 

Napoleon Hill - Gandeste si vei fi bogat - elefant.md

Temele principale din “Gândește și vei fi bogat”:

Potrivit lui Napoleon Hill, gândurile, emoțiile și credințele omului dețin forța care îi poate modela destinul; iar dacă acesta învață să le folosească în propriul avantaj; atunci visele sale nu întârzie să devină realitate. Cartea abordează diverse teme, ca:

– Cei treisprezece pași către bogăție;
– Atributele majore ale unui lider adevărat;
– Cum poate evita un lider cele zece cauze majore ale eșecului;
– Cum să obții exact postul pe care ți-l dorești;
– Cum să eviți cele treizeci de cauze majore ale eșecului;
– Cum se dezvoltă perseverența.

Pentru a-ți deștepta curiozitatea, îți propunem spre lecturare, următorul fragment din ,,Gândește și vei fi bogat”:

Echivalentul lui Henry Ford la sfârșitul secolului XX a fost Bill Gates. La fel cum a revoluționat Ford industria transporturilor, creând un automobil pe care-și permitea să-l conducă aproape oricine; Bill Gates a revoluționat industria calculatoarelor proiectând un software care le-a permis tuturor, nu doar tehnocraților specialiști să poată utiliza calculatoare; iar mai târziu transformând calculatorul personal într-o necesitate în orice birou, școală și în majoritatea locuințelor. Astfel a câștigat Bill Gates miliarde de dolari și a devenit cel mai bogat om din America.

Așadar, după cum afirma și Napoleon Hill în lucrarea sa, „ești stăpânul destinului tău, prin puterea pe care o ai de a-ți controla gândurile” și de fiecare dată când nu crezi în abilitățile tale și învinovățești circumstanțele, îți slăbești puterea. 

Echipa Youth.md speră că ți-a trezit interesul pentru avântarea în lumea succesului iar dacă vrei să afli mai multe informații utile, nu ezita să accesezi paginile noastre Facebook , Instagram și canalul de Telegram !

Reporter Youth.md: Sîlnic Mădălina-Camelia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Top 4 personalități care au influențat industria IT
Next Tehnologia în favoarea elevilor – 5 aplicații indispensabile fiecarui elev
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − two =