5 pași simpli prin care poți trece de fenomenul torturii


În prezent ne confruntăm cu cea mai mare problemă de ordin psihologic și anume bullyingul. Sunt sigură că majoritatea știe ce înseamnă acest lucru si măcar odată au fost umiliți, hartuiți, agresați etc.  

Acesta este cea simplă forma de tortură și anume tortură emoțională. Dar te-ai întrebat cum ai putea trece emoțional și psihologic peste acest lucru daca ți sa întâmplat? Atunci în continuare îți vom prezenta 5 pași simpli prin care poți trece mai ușor peste bullying.

  1. Ignoră

Da știu sună ciudat dar crede-mă uneori cea mai simplu mod ca să treci peste este să ignori să arăți că nu-ți pasă, fii indiferent, și nu asculta ce ți se spune , sunt doar niște cuvinte spuse fără rost si de către persoane neimportante. Deși uneori este bine acest lucru, ori îl motivezi să continue ori în cel mai bun caz te va lăsa în pace depinde foarte mult și de persoana respectivă.

  • Fii calm/ă.

Păstrează-ți calmul. Zâmbește și spune mulțumesc dacă spun cuvinte grele la adresa ta, uneori dacă văd că ești fericit și împăcat cu acest lucru cel puțin vor înceta.

  • Trăiește.

Lasă-i să spună ce vor. Viața este frumoasă, zâmbește și mergi mai departe fă ceea ce îți place, fii înțelegător cu alții și cu tine, speră că tot ceea ce îți dorești se va îndeplini, muncește, visează și nu lăsa niște oameni care nu știu să se bucure să-ți strice ție viața.

  • Vorbește și ascultă.

Dacă ai parte de umilire și hărțuire cel mai bine este sa mergi si să vorbești cu cineva, ideal ar fi cu părinții, sau cu un prieten, cu psihologul școlii, cu un profesor, care te-ar putea ajuta, ține minte nu ești singur/ă. Cei ce ți-au făcut rău vor avea mai mult de suferit daca accepți să vorbești.

  • Nu te confrunta cu agresorul.

Cel mai bine este să îl lași așa și să vorbești cu cineva ca să remedieze situația.

Youth.md îți urează mult succes și nu uita să ne lași un mesaj pe Facebook sau Instagram dacă ți-au fost utile aceste sfaturi.

Reporter Youth.md: Rusu Andriana.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Can we make machines understand that it's Christmas time?
Next Job // API angajează coordonator pentru platforma web www.MediaForum.md
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =