Șapte motive de ce merită să practici activitățile de voluntariat


activități de voluntariat

Voluntariatul este o activitate de interes public, pe care o desfășori din proprie inițiativă, în folosul altora, fără a primi o recompensă materială. Această activitate are numeroase beneficii atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Activitățile de voluntariat, sunt cheia succesului și a dezvoltării personale.

În acest articol vei găsi 7 motive de ce merită să practici această activitate!

1. Voluntariatul reduce stresul și ajută la găsirea unui scop în viață.           

Voluntariatul reduce semnificativ stresul, îmbunătățește starea de spirit și ajută oamenii să își găsească un scop în viață mult mai ușor.

Ce este stresul? | Reginamaria.ro

2. Voluntariatul crește stima de sine și ajută la bunăstarea emoțională.

Studiile arată că cei care suferă de anumite boli și practică voluntariatul, au avut posibilitatea de a-și canaliza atenția și pe alte lucruri mai frumoase, astfel încât să se detașeze complet de problemele pe care le au. În plus, cercetările au arătat că voluntarii obțin scoruri personale mai bune decât persoanele care nu practică voluntariatul. Aceștia reușesc să aibă o stare emoțională mult mai bună, inclusiv o independență mai mare și o capacitate mai eficientă de a relaționa cu cei din jur, fapt ce le dă o satisfacție generală mai mare asupra vieții.

Dezvoltarea și bunăstarea personală

3. Voluntariatul te dezvoltă personal

Dezvoltarea personală prin voluntariat include activități și experiențe prin intermediul cărora îți vei îmbunătăți calitatea vieții și vei contribui într-o mică sau mare măsură la schimbarea vieții altor persoane, prin implicarea ta în proiectele desfășurate.

8 lucruri de ştiut despre dezvoltarea personală: nu vei progresa, dacă nu  le vei conştientiza - Om Activ

4. Îți faci noi prieteni

Voluntariatul îți oferă oportunitatea de a cunoaște noi persoane și de a socializa cu acestea. Astfel, reușești să îți faci noi prieteni.

10 Reasons to Make New Friends

5. Îți îmbunătățești un șir de competențe

Practicând voluntariatul, reușești să dobândești competențe organizatorice, de comunicare, de lucru în echipă și de negociere. Totodată, îți dezvolți capacitatea de leadership și înveți să devii cea mai bună versiune a ta.

Cele 8 competențe cheie | Părinții cer schimbare

6. Voluntariatul te poate ajuta în carieră

Fie că ai sau nu deja un loc de muncă, voluntariatul te responsabilizează, te învaţă cum să îţi gestionezi timpul, îţi dă anumite competenţe care te vor ajuta la un moment dat în carieră. Toate aceste competenţe sunt absolut necesare la locul de muncă şi te pot ajuta chiar să obţii jobul pe care ţi-l doreai sau să avansezi în carieră.

Cariera Mea | Ghidul tău de informare

7. Eşti chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume.                                          

Sunt un amalgam de cauze sociale care merită timpul tău, fie că este vorba despre persoane care nu au adăpost, victime ale violenţei domestice sau persoane care sunt forţate să cerşească. Astfel, voluntarii sunt o parte esenţială a mecanismului de corectare a acestor nedreptăţi, aceștia contribuind la realizarea unei schimbări favorabile în societatea noastră.

Cum ajutăm copiii să se adapteze la schimbare - 5 paşi simpli | Tikaboo
Deci, te încurajez să practici activitățile de voluntariat, sunt sigură că nu vei regreta!

Nu uita, implicarea este cheia succesului!

Sperăm că informaţia propusă a fost utila şi nu vei ezita să ne lași un feed-back. Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Constantina Postica
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Webinar gratuit despre Inteligența Emoțională
Next Ești student USM? Descrie într-un video experiența ta și câștigă premii
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + nineteen =