Celebrități care luptă pentru drepturi egale dintre bărbați și femei


celebrități

În ultimii ani, sexismul a devenit una dintre cele mai importante și discutate probleme cu care se confruntă societatea, iar mulți dintre actorii, regizorii și cântăreții preferați s-au pronunțat împotriva inegalității de gen. Iată 3 celebrități care se declară feministe.

Emma Watson

La o vârstă foarte fragedă, Emma Watson a devenit o icoană feministă când a fost distribuită în rolul genialei Hermione Granger în filmele Harry Potter. Cu toate acestea, în anii de când și-a închis bagheta, ea s-a alăturat luptei pentru egalitatea de gen într-un mod deliberat. Iată câteva spuse celebre ale actriței despre feminism:

Feminismul nu este pentru a vă dicta. Nu este prescriptiv, nu este dogmatic. Feminismul îți oferă oportunitatea de a alege.

Vrem să împuternicim femeile să facă exact ceea ce își doresc, să fie fidele lor, să aibă oportunitatea de a se dezvolta. Femeile ar trebui să se simtă libere. Nu există o feministă tipică, nu există nimeni care să spună că trebuie să întrunești un anumit set de criterii.

Feminismul nu înseamnă că fetele sunt mai bune decât băieții sau că băieții sunt mai buni decât fetele. Este mai degrabă despre faptul că toată lumea merită să aibă șanse egale.

Harry Styles

Harry Styles este cântăreț, compozitor, actor, model britanic. Styles este, de asemenea, feminist, lucru dovedit de nenumărate ori de când a cunoscut faima. Pledează pentru egalitate între toți oamenii și mai ales pentru drepturile femeilor – subiect care a apărut adesea în timpul interviurilor sale de-a lungul anilor.

Într-un interviu din 2015, în timp ce promova albumul final al One Direction, Styles a fost întrebat care este importanța pieselor precum „What Make You Beautiful” și „Girl Almighty”. Răspunsul lui a fost că scopul acestora este de a încuraja femeile și a le face să se simtă bine în pielea lor, prin intermediul unor melodii pozitive.

Am crescut doar cu mama și sora mea, iar atunci când crești în jurul femeilor, influența feminină domină pe parcursul vieții. Bineînțeles că bărbații și femeile ar trebui să fie egali. Nu vreau mult credit pentru că sunt feminist. E destul de simplu. Cred că idealurile feminismului sunt destul de simple.

Meghan Markle

De la a protesta împotriva unei reclame la vârsta de 11 ani până la susținerea unor discursuri puternice pentru problemele femeilor, ducesa de Sussex Meghan Markle nu a ezitat niciodată să-ți împărtășească perspectivele feministe. Din 2015, Markle este Avocatul Femeilor ONU pentru participarea și conducerea politică a femeilor.

Meghan Markle: Suits star's impressive history as an ambassador | Royal |  News | Express.co.uk

Când fetelor li se oferă instrumentele potrivite pentru a reuși, ele pot crea un viitor incredibil, nu numai pentru ei însele, ci și pentru cei din jur.

Sufragiul femeilor este despre feminism, iar feminismul este despre corectitudine. Sufragiul nu se referă pur și simplu la dreptul la vot, ci și la ceea ce reprezintă acesta: dreptul fundamental al omului de a putea participa la alegerile pentru viitorul tău și cel al comunității tale.

Femeile reprezintă mai mult de jumătate din populația și potențialul lumii, deci nu este corect, ca vocile lor să rămână neauzite la cele mai importante decizii. Putem schimba acest fenomen prin ajutarea fetelor și femeilor să-și vadă adevărata valoare și potențial de lideri.

Pentru alte informații interesante și utile pentru tineri accesează pagina de Facebook sau Instagram!

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Jurnaliștii de mediu au lansat un joc despre canalizare pe înțelesul tuturor
Next Istoria și evoluția limbii române pe teritoriul Republicii Moldova
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + one =