Cum să înveți mai ușor o limbă străină vorbind cu tine însuți?


cum înveți o limbă străină

Însușirea unei limbi poate fi un proces stresant, în special când vine vorba de folosirea acesteia în practică. Frica de a greși, neîncrederea în abilitățile proprii și lipsa unui partener de discuții reprezintă câteva dintre obstacolele întâlnite în procesul de învățare.

O metodă potrivită pentru a deveni mai încrezător în abilitățile lingvistice proprii și pentru a învăța mai ușor o limbă străină este tehnica self talk.

Urmărește articolul de mai jos pentru a afla cum să înveți o limbă străină accesibil folosind tehnica self talk:

Ce este self talk?

Self talk este o tehnică de învățare individuală a unei limbi străine. Aceasta presupune vorbitul cu tine însuți în acea limbă, fie în gând sau cu voce tare.

Tehnica te ajută:

  • să practici limba studiată oricând;
  • să memorezi și să găsești mai ușor cuvinte și expresii noi;
  • să te acomodezi cu limba;
  • să vorbești mai liber și mai repede. 

Cum să folosești această tehnică?

  1. Practică sunetele specifice limbii. 

Ascultă cum pronunță un vorbitor nativ cuvintele din limba pe care o studiezi și repetă după el. Aici poți asculta pronunțarea unor cuvinte sau expresii de către un vorbitor nativ. 

  1. Formulează enunțuri folosind cuvintele și regulile de gramatică pe care le cunoști.

Tehnica self talk îți oferă beneficiul de a vorbi despre orice. La început, poți să descrii cu voce tare ( sau în gând, dacă ești în public) ceea ce te înconjoară sau să-ți exprimi gândurile și emoțiile. Mai apoi poți să-ți faci o mică prezentare, poți să-ți pui diverse întrebări și să răspunzi la ele. Aici și aici găsești multe teme de discuție pentru a implementa această tehnică.

  1. Citește cu voce tare. 
  2. Înregistrează-te. 

Atunci când te simți confortabil vorbind cu tine însuți folosește reportofonul din telefon. Ascultând ceea ce ai spus, îți poți corecta greșelile și cu timpul poți observa cum faci progrese.

  1. Cântă. 

Karaoke poate fi o metodă perfectă pentru studierea limbilor. Cântatul te ajută la pronunție și la memorarea cuvintelor și expresiilor, asociind procesul de învățare cu o activitate plăcută.

Cu siguranță, tehnica self talk nu poate substitui în totalitate o conversație adevărată. Totuși te ajută să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare în altă limbă și să te simți mai confortabil și mai încrezător atunci când vorbești cu alte persoane.

Linkuri care vă pot ajuta 

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile și materialele disponibile pentru tine!

Reporter Youth.md: Maria Ciobanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ghidul CV-ului perfect: Ce trebuie sa știi despre redactarea acestuia
Next Tinerii cer noilor deputați soluții la problemele lor și le arată cum vor să fie abordate acestea în Parlament
Nicoleta Geru
About the author

Nicoleta Geru

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − nine =