Nu rata şansa de a câştiga o bursă în valoare de 12000 MDL


Ţara: Republica Moldova

Tip: Bursă

Instituţii de învăţământ: Colegii, centre de excelenţă sau şcoli profesionale

Detalii:

Centrul de Informaţii Universitare anunţă cea de-a şaptea ediţie a proiectului “Burse pentru tinerii dezavantajaţi”, organizat cu suportul financiar al Fundaţiei Orange Moldova şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cerecetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova.

Se anunţă cea de-a șaptea ediție a programului „Burse pentru tinerii dezavanajați”, care are drept scop susţinerea tinerilor din medii social-vulnerabile din Moldova, în vederea facilitării accesului acestora la educaţie în instituţiile de învăţământ profesional tehnic din ţară. Programul susţine tinerii motivaţi să-şi continue studiile, oferindu-le suportul financiar şi informaţional necesar, contribuind astfel la dezvoltarea personală şi profesională a acestora.

Bursele în valoare de până la 12000 MDL fiecare se acordă pentru un singur an de studii şi vor acoperi cheltuielile ce ţin de masă, cazare şi alte necesităţi ale beneficiarilor. Bursele nu se acordă automat pentru anul următor de studii, dar este posibilă reînnoirea acestora, în bază de concurs, în cazul în care elevii bursieri au absolvit cu succes anul precedent de studii şi în cazul în care partenerul proiectului decide finanţarea proiectului pentru următorul an.

Cei care îşi doresc să intre în posesia unei burse în valoare de până la 12000 MDL sunt invitaţi să-şi depună dosarele la concurs. La ediţia curentă vor fi oferite 80 de burse după cum urmează:

– aproximativ 50 %, pentru absolvenţii din instituţiile de tip internat, beneficiari ai proiectului la ediţia precedentă;

– aproximativ 50 %, pentru ceilalţi candidaţi care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

La momentul aplicării la programul de burse, participanţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

1) să fie înmatriculați în primul an de studii în cadrul colegiilor, centrelor de excelență sau școlilor profesionale din Moldova, începând cu septembrie 2017;

2) să demonstreze cel puţin o caracteristică social-vulnerabilă, din cele menţionate mai jos:

  • tineri ce provin din familii cu venituri modeste;
  • tineri ce provin din familii incomplete (familii monoparentale);
  • tineri ce provin din familii cu 3 şi mai mulţi copii, aflaţi la întreţinere (inclusiv solicitantul bursei);
  • tineri orfani şi tineri rămaşi fără îngrijirea părinţilor, aflaţi sub tutelă sau curatelă;
  • tineri cu dizabilităţi.

3) să dea dovadă de o situaţie academică bună, nota medie de la concursul de admitere la colegiu, centru de excelență sau școală profesională să nu fie mai mică de 7,50;

4) să demonstreze participarea în activităţi academice și extracurriculare (opţional) – diplome de participare în concursuri, activități sportive și artistice etc. din septembrie 2016 – prezent.

În cadrul programului de burse nu se vor face discriminări pe criterii religioase sau etnice!

Dosarele de aplicare pentru concurs se vor depune personal sau pot fi transmise prin poştă ordinară (prin scrisoare recomandată “Poșta Moldovei”) la adresa: Centrul de Informaţii Universitare, str. A. Puşkin 16, mun. Chişinău, MD 2012, cu mențiunea Concurs “Burse pentru tinerii dezavantajați”.

Formularele de aplicare și informaţii suplimentare pot fi solicitate la sediul Centrului de Informaţii Universitare din adresa de mai sus, sau pe http://www.eac.md/ro/.

Deadline: 2 octombrie 2017, până la ora 17:00

Coordonator de proiect – Olga Rusu, tel: 022221167, 068220076, e-mail: orusu@eac.md.

Dosarele incomplete sau prezentate după termenul limită nu vor fi examinate. Dosarele nu se restituie. Rezultatele concursului sunt definitive şi nu pot fi supuse contestării.

 

Sursă: http://www.youthsoroca.md/index.php?mod=&new_id=1505138783

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Învaţă să sculptezi şi să modelezi lutul în cadrul unui workshop de Arcadi Ceramics
Next Vizionează spectacolul care se află în topul preferințelor iubitorilor de teatru
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =