Crează-ți casa de vis cu aceste aplicaţii de design interior!


aplicații design

E dificil să planifici o amenajare care să bifeze un scor maxim şi la capitolul funcţionalitate, şi la cel estetic. Noroc că tehnologia de astăzi îţi permite să ai o perspectivă mai clară asupra îmbinării pieselor, înainte să le cumperi. Iată câteva exemple de aplicaţii de design interior care îţi pot uşura responsabilitatea, chiar şi fără intervenţia unui designer. 

Tot ce e nevoie pentru a testa aceste nouă aplicaţii de design interior este răbdarea. Unele au multe opţiuni care în timp se dovedesc utile, însă la început pot părea copleşitoare. Ia-o ca pe o joacă şi descoperă pas cu pas cum îţi poţi simplifica proiectul decorativ:

1. Pinterest

Pinterest

Cea mai simplă din lista de aplicaţii de design interior este una care poate fi folosită în multe alte domenii: Pinterest. Chiar dacă singura opţiune este să cauţi şi să salvezi în board-ul tău imagini cu decoruri spectaculoase; vei vedea că pe măsură ce o foloseşti, căutarea se rafinează. Nici măcar nu va trebui să dai search, în homepage te vor aştepta direct o mulţime de poze relevante, rezultat al căutărilor anterioare.

2. Houzz

Houzz | LinkedIn

Aceasta aplicaţie disponibilă şi în App Store, dar şi ca web site, are peste 16 milioane de fotografii high-res pe care le poţi salva în contul tău (chiar dacă nu şi în telefon). Pe lângă latura inspirațională, această aplicaţie este utilă pentru că îţi dezvăluie şi brandurile obiectelor prezentate în poză; astfel încât să recreezi cu uşurinţă acel decor.

3. Color Capture

Color Capture - Go Design Go

Dacă vrei să începi cu începutul şi eşti în căutarea unei game de culori, aplicaţia de la Benjamin Moore o să-ți spună cu ce poţi combina culoarea pe care o ai deja în amenajare sau pe care plănuieşti să o aplici. Are o bază de date de peste 3300 de nuanţe; aşa că vei primi cele mai bune recomandări. Iar ca să vezi nuanţa live, poţi vizita reprezentanţa Benjamin Moore din România.

4. Morpholio Board

Best Boards of the Month - morpholio board - Medium

Project management-ul poate fi o provocare în plus atunci când începi o amenajare; iar această aplicaţie îţi propune s-o simplifici cu ajutorul ei. Poţi realiza mood board-uri cu obiecte de brand, poţi face liste de cumpărături şi-ţi poţi organiza listele în sheets. 

5. Magicplan

Magicplan Training Video - YouTube

De ce este această aplicaţie utilă? Pentru că îţi transformă fotografiile în planuri 2D ale casei tale, în format PDF, JPG, and DXF. Astfel vei avea o viziune în spaţiu asupra încăperii şi vei reuşi mai bine să aşezi mobilierul în mod proporţionat.

6. Measure

How to use Measure app in iOS 12 - CNET

Dacă nu stai prea bine la măsurători, poţi înlocui rigla, metrul şi ruleta cu această aplicaţie disponibilă doar în iOS. Nu trebuie decât să-ţi fotografiezi amenajarea; iar această aplicaţie va folosi realitatea augmentată pentru a măsura elementele din imagine. Se poate dovedi utilă când pleci la cumpărături şi vrei să ştii exact care este dimensiunea maximă potrivită a obiectelor pe care vrei să le cumperi.

7. Ikea Place

The Ikea Place App Shows the Practical Promise of AR Kit | WIRED

Nu putea lipsi din lista de aplicaţii de design interior propunerea Ikea. Ea se foloseşte tot de realitate augmentată pentru a proiecta mobilierul în casa ta, înainte de a-l cumpăra; pentru a vedea dacă se potriveşte cu restul casei. Singurul dezavantaj este că trebuie să te rezumi la portofoliul Ikea.

8. RoomSketcher

RoomSketcher Review | Top Ten Reviews

Aceasta este aplicaţia despre care te avertizăm că necesită puţină răbdare, dar care se poate dovedi foarte utilă. Poţi încerca free trial-ul, însă are un cost de folosire pe termen lung. Scopul ei este să genereze simulări fotorealiste cu amenajarea pe care o compui în program. Totul începe cu realizarea unui plan conform măsurătorilor din spaţiul tău; ca apoi să populezi virtual încăperile cu mobilier dintr-o gamă largă de opţiuni.

9. Planner 5D

Planner 5D - Interior Design - Chrome Web Store

O variantă mai simplă şi mai puţin costisitoare a lui Sketcher este Planner 5D; cu ajutorul căruia porneşti de la realizarea unui plan 2D de aranjare a mobilierului şi ajungi la randări 3D. Chiar dacă are o grafică mai puţin dezvoltată, îţi poate da idei utile dacă nu cauţi perfecţiunea. 

Descoperă mai multe urmărind canalul nostru de Telegram și paginile noasstre de Instagram și Facebook.

Reporter Youth.md: Berehoi Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Concurs de fotografii: „Fară plastic, mă simt fantastic”
Next Cinci joburi despre care nu știai că există
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =