Centrul pentru Jurnalism Independent: agenda lunii iulie


Centrul pentru Jurnalism Independent agenda de activități

În luna iulie, echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) pregătește o serie de activități. Vezi agenda lunii iulie în acest articol.

Activități programate:

  • CJI a lansat cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea, cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-9 august 2020, în format online. Sunt invitați echipe formate din jurnalişti, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, consumatori media etc. să se înregistreze cu o idee de proiect până pe data de 1 august 2020.
  • Portalul Media Azi va continua să scrie despre dedicația și provocările jurnaliștilor care merg în spitalele unde sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus.
  • În această lună, pe Mediacritica vor fi publicate alte două studii de caz semnate de cercetătorul media Victor Gotișan, despre cum presa a abordat subiecte de actualitate socio-politică.
  • Pe platforma Educația Mediatică vor continua să fie publicate materiale utile consumatorilor de informație de toate vârstele.
  • Departamentul Politici și Legislație Media va continua să urmărească situația legislativă din domeniul mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor de presă. De asemenea, răspunsuri la întrebările de ordin legal ale jurnaliștilor veți afla în rubrica „Juristul Presei”.
  • Luna iulie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism va fi marcată de mai multe evenimente și activități. La începutul lunii se va face bilanțul primei etape a Admiterii 2020-2021, iar la 13 iulie se va da startul celei de-a doua etape, care va dura până în 21 august.
  • Perioada 1-16 iulie, pentru studenții/-tele ȘSAJ, va fi consacrată muncii intense la proiectele finale. Susținerea publică a acestora va avea loc în data de 24 iulie, iar pe 28 iulie se va desfășura festivitatea de înmânare a certificatelor de absolvire pentru discipolii/-ele celei de-a 14-a promoții.

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina  www.media-azi.md. Sau îi găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent MoldovaMedia Azi și MediacriticaTwitter și Instagram.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Quizul de winneri cu ocazia Zilei Independenței SUA
Next Student în Diasporă // Eugen Gavriluța îți povestește despre anii lui universitari în Olanda!
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *