Concurs pentru tineri: „Fii voluntar în raionul tău!’’


concurs pentru tineri

Consiliul Raional de Tineret Drochia, lansează în premieră un nou Proiect de promovare a Voluntariatului, un concurs cu genericul: „Fii voluntar în raionul tău!’’

Concursul va demara în perioada 01 aprilie –01 mai 2021, în versiune online.

Scopul evenimentului este de a promova activitatea de voluntariat prin intermediul mijloacelor artistice ( poezie, muzică, eseu, fotografie, pictură, filmuleţ video, grafică), în vederea progresării voluntariatului ca modalitate de implicare comunitară, prin prisma îndemnării şi încurajării tinerilor spre activism, asumare, implicare!

Capitolul I. Dispoziţii generale

1.1. Concursul de promovare a voluntariatului „Fii voluntar în raionul tău’’ este un eveniment organizat pentru a promova voluntariatul, precum şi a informa şi mobiliza tinerii în a se alătura familiilor de voluntari din comunitatea din care provin.
1.2. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Raional de Tineret Drochia, în parteneriat cu Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport Drochia, în colaborare cu Biblioteca Publică raională „Iulian Filip”, instituțiile de cultură și bibliotecile publice din raion, instituțiile de învățământ și învățământ artistic din raion, cu susținerea Consiliului raional Drochia.
1.3. Metoda de promovare a activităţii de Voluntariat este concursul, organizarea căruia este reglementată prin prezentul Regulament.

Capitolul II. Condiţii de participare

2.1. Voluntari de orice vârstă și apartenență;
2.2. Organizații, instituții gazdă a activităților de voluntariat, companii şi grupuri de inițiativă ce promovează voluntariatul;
2.3. Persoane talentate în ale scrisului, artei fotografice și video;
2.4. Jurnalişti / bloggeri care au promovat activitățile de voluntariat.
2.5. Tineri pasionaţi de domeniul „voluntariat’’

Capitolul III. Procedura de aplicare

1. Fiecare aplicant urmează să completeze formularul de participare, care poate fi accesat pe pagina de Facebook: Consiliul Raional al Tinerilor din Drochia.
2. Lucrările realizate (poezie, muzică, eseu, fotografie, pictură, filmuleţ video, grafică) în mod obligatoriu vor fi expediate pe adresa de email: crtdrochia@gmail.com cu toată informația necesară anexată: nume, numele de familie al participantului, vârsta, localitatea, un număr de contact (obligatoriu) și denumirea lucrării.
3. Un participant poate aplica la concurscu maxim 3 lucrări.
4. Nu vor fi admise acele lucrări, care nu vor întruni cerințele și regulile de participare.

Capitolul IV. Criterii de apreciere

1. Încadrare în tema concursului (capacitatea de transmitere a mesajului);
2. Relevanța şi originalitatea lucrărilor;
3. Impactul materialelor media;
4. Argumentarea constructivă a opiniei;
5. Promovarea voluntariatului în rândul tinerilor;
6. Exprimarea şi coerența ideilor;
7. Creativitate şi originalitate;
8. Calitate artistică/tehnică;

Capitolul V. Reguli şi precizări

1. Pozele, materialul video și alte lucrărivor fi expediate în mod obligatoriu pe adresa de e-mail: crtdrochia@gmail.com , pentru a fi selectate și analizate, conform cerințelor regulamentului.
2. Pe pagina oficială a Consiliului Raionalde Tineret Drochia, se vor regăsi doar acele lucrări, care vor corespunde condițiilor de participare.
3. La expedierea materialelor, nu uitați să transmiteți datele de contact ale participantului, cu toată informația solicitată în regulament.
4. Câştigătorii locurilor I, II şi III, precum şi menţiunile, vor fi premiaţi cu premii băneşti şi diplome.

Capitolul VI. Anunţarea rezultatelor concursului

Rezultatele jurizării vor fi prezentate la data de 01 mai curent, începând cu ora 15:00. Locul desfășurării evenimentului va fi anunțat de către organizatori. Actul juridic prin care se confirmă rezultatele jurizării este procesul verbal al ședinței de jurizare, semnat de către toți membrii juriului, în 3 exemplare.

Capitolul VII. Alte prevederi

Prin participarea la acest concurs, fiecare aplicant își dă acordul cu privire la colectarea şi prelucrarea de către organizatori a datelor cu caracter personal. Organizatorii va prelucra aceste date doar în scopul organizării și promovării concursului.

În cazul existenței unor conflicte în cadrul examinării dosarelor, membrii juriului vor ține cont de valori: mod sănătos de viață; toleranță; respect; responsabilitate; profesionalism; spirit de echipă; transparență; cooperare; sustenabilitatea mediului înconjurător și drepturile omului, inclusiv egalitatea de gen.

Date de contact: Pre;edinte al CRT Drochia, Cebotari Stanislav (060393210)

Concursul este organizat în parteneriat cu Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport Drochia, în colaborare cu Biblioteca Publică raională „Iulian Filip”, instituțiile de cultură și bibliotecile publice din raion, instituțiile de învățământ și învățământ artistic din raion, cu susținerea Consiliului raional Drochia.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // IPRE angajează asistent de proiect
Next Descoperă universitățile din țară printr-o serie de live-uri organizate de Erasmus Student Network Chișinău
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − twelve =