Concurs Internațional de Creație Literară „Noile isprăvi ale lui Guguță”


cocurs literar

Cu prilejul împlinirii, a 90 de ani de la nașterea scriitorului Spiridon Vangheli și 55 de ani de la editarea cărții sale „Isprăvile lui Guguță”, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Secţia Naţională IBBY din Republica Moldova, Săptămânalul „Florile Dalbe”, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, România, organizează Concursul de creație literară „Noile isprăvi ale lui Guguță” are ca scop valorificarea competențelor de scriere creativă ale copiilor, sursa de inspirație fiind opera scriitorului Spiridon Vangheli.

La concurs pot participa în mod individual elevi din clasele III-VI din Republica Moldova. Fiecare participant va scrie o povestire, în care va reda, într-un mod cât mai original și creativ, o nouă aventură a lui Guguță, plasând personajul într-un context actual.

PARAMETRII DE ÎNCADRARE A LUCRĂRII

  • Povestirea trebuie să aibă un titlu sugestiv.
  • Conţinutul trebuie să fie unul captivant, concis și coerent
  • Textul va cuprinde cele trei segmente ale unui text literar: introducere, cuprins și încheiere.
  • Textul trebuie să fie creația proprie a autorului (să nu fie plagiat din alte surse).
  • Fiecare participant prezintă o singură lucrare la concurs. Lucrarea nu va depăși 3 pagini tipărite în format Word, font Times New Roman, mărimea fontului 14, interval 1,15, utilizarea diacriticelor.
  • Lucrarea se prezintă nesemnată. La lucrare se anexează o fişă cu datele personale ale participantului: numele şi prenumele, liceul/şcoala şi clasa în care învaţă, adresa la domiciliu, numărul de telefon, adresa de e-mail la care poate fi contactat.

Lucrările participanților din Republica Moldova vor fi prezentate în format digital la adresa e-mail a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” metodic@bncreanga.md , cu specificarea Concursul „Noile isprăvi ale lui Guguță”.

Trimiterea textului și a fișei cu datele personale prin poșta electronică se va face într-un singur mesaj, fișierele fiind intitulate cu numele participantului, de exemplu: Mocanu Ion_Text, Mocanu Ion_Fisa.

Termenul-limită de prezentare a lucrărilor este 25 mai 2022.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Text – Alexandra-Luiza Popov, redactor youth.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă în cadrul unui Concert Pascal organizat de Școala de Arte „Alexei Stârcea”
Next Consiliere psihologică gratuită în cadrul centrului REthink
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =