Concurs de eseuri la tema „Pacea începe cu Mine” – ediția a II-a


Data de 21 septembrie este declarată „Ziua internațională a Păcii” de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). În acest context Tinerii și Studenții pentru Pace din Moldova anunță concurs de eseuri la tema „Pacea începe cu Mine” – Ediția a II-a.

În cadrul acestui concurs, tinerii sunt încurajați să descrie rolul tinerilor în menținerea păcii și dezvoltării societății din Moldova și din Lume.

Pentru a participa, scrie un eseu de maxim 1 pagină la tema „Pacea începe cu Mine” și tansmite lucrarea pe https://www.facebook.com/YSPdinMoldova.

La concurs pot participa tinerii începând cu vârsta de la 15 până la 35 ani.

Data limită de participare: 19 septembrie 2021

Premii acordate:

  • Locul 1 – premiu de 700 lei și oportunitatea de a citi eseul la Conferința „PACEA începe cu Mine”, care va avea loc pe data de 21 septembrie 2021
  • Locul 2 – premiu de 500 lei
  • Locul 3 – premiu de 300 lei

Toți participanții la concurs vor primi certificate de participare și vor fi invitați la Conferință.

De asemenea în 2021 se împlinesc 61 de ani de la căsătoria d-lui Sun Myung Moon și Hak Ja Han Moon și 101 de ani de la nașterea Dr. Sun Myung Moon, promotor al Păcii și autorul cărții „Ca un cetățean Mondial iubitor de Pace” în care capitolul 8 este dedicat tinerilor. Se încurajează folosirea de citate din capitolul menționat în scrierea eseului.

YSP Moldova încurajează diversitatea și incluziunea. Femeile, persoanele din grupuri vulnerabile, cum ar fi persoanele cu dizabilități, romii și alte minorități etnice, lingvistice sau religioase, precum și persoanele din alte grupuri subreprezentate sunt încurajate în mod special să participle la concurs.

Pentru mai multe informații, accesați pagina de facebook YSP Moldova sau prin e-mail: [email protected]; Tel. de contact: +373 694 61225

Concursul este organizat cu suportul financiar al FPU – Federației pentru Pace Universală. FPU este un ONG cu statut consultativ general în cadrul Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii din întreaga țară pot participa la un Concurs de Coregrafie
Next Ești activ și ambițios? Vino în Clubul Tânărului Funcționar Public
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − seven =