CICDE se alătură campaniei „16 zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”


Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral se alătură campaniei „16 zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, care marchează eliminarea violenței împotriva fetelor și femeilor. Campania are loc în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021, sub genericul „Eliminăm violența împotriva fetelor și femeilor acum!”

În fiecare an, campania presupune diseminarea mesajului că fetele și femeile au dreptul să trăiască o viață fără violență, indiferent de comunitatea din care fac parte, situația lor economică, sau statutul social. În acest an este evidențiată necesitatea de a colabora. Atât femeile să colaboreze cu alte femei, cât și bărbații și băieții să conlucreze cu femeile și fetele pentru a eradica o problemă care vizează pe fiecare.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral prin programele sale de instruire în domeniul electoral, și prin campaniile de educație civică și electorală desfășurate în întreaga țară pune un accent subiectul egalității de gen.

În acest sens în zilele de 15 și 20 noiembrie curent, CICDE a desfășurat seria de instruiri pe subiectul „Egalitatea de gen în procesul electoral” finanțate de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), cu suportul Guvernului Suediei.

Printre beneficiarii beneficiari ai activităților sunt formatorii și formatoarele Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, care pe parcursul a o serie de întâlniri cu expertele în domeniul promovării egalității de gen – dna Olga Nicolenco și dna Loretta Handrabura, vor analiza implicațiile aspectelor privind egalitatea de gen în procesul electoral și nemijlocit în instruirea electorală.

Finalitatea acestor ateliere este sensibilizarea beneficiarilor pentru formarea competențelor și atitudinilor pe care trebuie să le manifeste un formator/formatoare sensibil/sensibilă la dimensiunea de gen.

În Republica Moldova, campania „16 zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen” se organizează de 19 ani consecutiv de către Guvernul Republicii Moldova, autoritățile locale, organizațiile internaționale și societatea civilă. Culoarea campaniei este oranj, aceasta fiind un simbol al viitorului luminos pentru fiecare femeie și fată.

Sursa: cicde.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să afli mai multe despre domeniul juridic? Participă la acest eveniment!
Next Tinerii din Europa și-au exprimat părerea despre problemele actuale. Vezi care sunt acestea
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 13 =