O parte din aprecierea artei plastice este gama de stiluri pe care ne-o oferă. În calitate de fan al artei; vă veți bucura mai mult de experiență atunci când înțelegeți ce stil de artă vizualizați în acel moment. Youth.md vă propune o prezentare generală a celor mai populare șapte stiluri din pictură, într-o ordine specifică.
Realism
Realismul este un stil de artă pe care majoritatea oamenilor îl consideră „arta reală”. Acest lucru se datorează faptului că încearcă să descrie subiectul așa cum apare în viața. Arta realismului este fără stilizare sau urmând regulile teoriei artistice formale. În schimb, artistul petrece o cantitate destul de mare de timp acordând atenție creării unei descrieri exacte a formelor de viață și a obiectelor; perspectivă (creând iluzia realității), compoziție bună, lumini precum și culoare și ton.
Dadaism
Dadaismul a fost o mișcare culturală și artistică născută în Elveția în 1916. În acea perioadă, Europa se afla în plin Primul Război Mondial și orașul Zurich a devenit un refugiu pentru mulți intelectuali și artiști care au încercat să scape de conflict. Creatorii dadaismului intenționau să pună capăt tuturor codurilor și sistemelor din lumea artei. Mișcarea lor, susțineau ei, era de fapt anti-artistică. Cu toate acestea, această poziție a depășit cultura; deoarece era o ideologie totală care căuta să rupă cu schemele burgheze și umaniste care au dus la izbucnirea războiului.
Impresionismul
Impresionismul a apărut în anii 1880 în Europa, unde artiști precum Claude Monet au căutat să capteze lumina, nu prin detaliile realismului; ci cu gest și iluzie. Nu trebuie să vă apropiați prea mult de nuferii lui Monet sau de floarea-soarelui lui Vincent Van Gogh pentru a vedea accentuatele culori ale culorii; cu toate acestea, nu există nicio îndoială la ce vă uitați.
Abstractismul
Arta abstractă este opera de artă care nu seamănă cu nimic din „viața reală”. Este un stil de artă care nu este reprezentativ în mod intenționat și caută să-și atingă punctul sau subiectul folosind forme, forme, culori și texturi. Fiecare obiect de pe pânză este reprezentat fie de culori, fie de forme. De exemplu, culorile pot reprezenta emoții, iar formele pot simboliza obiectele.
Suprarealismul
Suprarealismul este un stil de artă modern care juxtapune diverse concepte abstracte pentru a da un efect uimitor. Imaginile complet recunoscute sunt pictate în mod realist; apoi reconstituite sau structurate într-un cadru ambiguu, contradictoriu sau șocant; îndepărtat de setările și circumstanțele lor obișnuite. Picturile suprarealiste sunt adesea ilogice și exprimă vise imaginative cu viziuni care subliniază mai degrabă subconștientul decât raționamentul.
Dacă ți-a plăcut articolul nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram!
Reporter Youth.md: Chirilov Cristian
No Comment