Capitolul „afaceri” are potențial în Republica Moldova, mai ales întrucât în ultimii ani, apar din ce în ce mai multe. De asemenea, dacă vorbim despre start-up-uri, câteva denumiri cunoscute apar în vizor. Cu această ocazie, explorăm împreună afaceri de succes din țara noastră.
Un start-up este o afacere sub forma unei companii relativ noi.
Prin ce se diferențiază? Va ținti întotdeauna cât mai sus și își va avea scopurile bine puse la punct încă de la început: succes, bani și expunere. Drept rezultat, o caracteristică des întâlnită este o creștere rapidă. Totodată, start-up-urile caută un model de afaceri scalabil, adică profitabil și reaplicabil – care funcționează atât azi, cât și peste o săptămână.
Republica Moldova, chiar dacă cu pași înceți, reușește să fondeze start-up-uri de succes, care să aibă acel lucru special, care să se bucure de recunoaștere internațională și care să inducă respect pentru țara noastră în domeniu afacerilor. Unele dintre cele mai populare start-up-uri originare din Republica Moldova sunt:
Retently
Retetly se ocupă cu interacțiunea companie-client. Cu sediile la Chișinău și Mountain View, ajută la felul în care companiile își înțeleg clienții și contribuie la creșterea satisfacției lor.
Codifun
Perfect pentru tinerii pasionați de domeniul IT, Codifun oferă cunoștințe nu doar despre limbaje de programare, cât și despre antreprenoriat: totul în limba română. Este un joc educativ avansat, reușind să combine cu succes învățatul și distracția.
XOR
XOR ușurează considerabil viața angajatorilor. Este o platformă pentru ca acest proces de recrutare să fie cât mai simplu, rapid, eficient. Se ocupă inclusiv cu răspunderea candidaților la întrebări frecvente și colectarea datelor necesare despre candidați.
Alpentouch
Alpentouch – platforma de management hotelieră, care grijă de eficiența procesului de comunicare dintre hotel și clienți este nu doar intuitivă, îndrăgită, ci și ingenioasă.
Republica Moldova are cu se mândri în domeniul afacerilor. În schimb, când vine vorba de start-up-uri, acestea au mereu o idee concisă: extindere rapidă, până nu ajung la idealul lor. Nu se vor mulțumi cu succesul obținut, până nu își îndeplinesc scopul. Simplu, nu? Nu! Întotdeauna se va pune presiune de la investitorii săi, lucru de la sine înțeles. Până la urmă, adrenalina joacă un rol-cheie în antreprenoriat și dacă nu riști, nu ai de unde să știi!
Youth.md este alături de tine, în drumul spre a afla cât mai multe despre educație financiară! Nu uita să ne lași un mesaj pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram!
Reporter Youth.md: Oana Guțan
No Comment