Ce îi așteaptă pe tineri la Ziua Învățământului Dual Chișinău?


Pentru a asigura oportunități de studii și angajare avantajoase pentru absolvenții de gimnaziu și cei de liceu, dar și pentru tinerii care vor să se reprofileze, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova organizează Ziua Învățământului Dual 2022.

Cu sloganul „Înveți. Muncești. Câștigi!”, evenimentul se va desfășura în 3 locații: Chișinău (28 mai),  Soroca (4 iunie) și Cahul (15 iunie).

Evenimentul Ziua Învățământului Dual din Chișinău va avea loc sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 10.00 în curtea Muzeului Național de Istorie (strada 31 August 1989, 121A, Chișinău), de asemenea, poate fi urmărit evenimentului pe rlive.md și pagina de Facebook Învățământul Dual.

Ce îi așteaptă pe tineri la eveniment:
 10.00 – 11.30 – Moment de întâmpinare și salut. Discursurile oficialilor participanți.
 11.30 – 12.00 – Filmulețe despre Învățământul Dual și ce oportunități oferă tinerilor.
 12.00 – 14.20 – Ateliere interactive pentru diverse domenii: artă, cofetărie, marochinărie, floricultură, printare 3D, digitalizare, energetică etc.
 12.30 – 15.00 – Momente artistice de muzică, dans și modă, oferite de instituțiile participante. Quiz cu PREMII!

Ziua Învațământului Dual 2022 este organizată de Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina evenimentului www.go.dual.md

Despre Învățământul Dual

Învățământul profesional tehnic dual este „școala fără șomeri” și reprezintă o formă alternativă a învățământului profesional tehnic clasic. Acesta presupune că aproximativ 30% din studii se desfășoară în instituția de învățământ, iar celelalte aproximativ 70% – în cadrul agentului economic, astfel accentul fiind pus pe instruirea practică, în condiții similare celor reale de muncă.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Lansarea volumelor ALEXANDRU COSMESCU –CENTENAR (1922 – 2022)
Next Orășelul Cinematografic al Copiilor | Festivalul Industriilor Creative
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − one =