Ce este Bullying-ul și Cum îi Afectează pe Elevi?


Sistemul educațional ar trebui să fie un spațiu sigur în care copiii să învețe și să crească. Hărțuirea școlară poate afecta sănătatea mentală și fizică a elevilor, precum și performanța academică a copiilor și tinerilor, iar în consecință poate duce la abandonarea studiilor.

Realitatea cu care se confruntă adolescenții în zilele noastre este diferită de ceea ce se întâmpla acum 15-20 de ani. Comportamentul și reacțiile copiilor la diferite situații sunt mai violente și mai agresive. Din experiența mai multor profesioniști, victimele și martorii agresiunii apelează foarte rar la ajutor din teamă, neîncredere și rușine. Și acesta este motivul esențial de ce agresiunea și discriminarea în rândul adolescenților rămân adesea nepedepsite.

Problema bullying-ului poate fi rezolvată doar prin eforturile comune ale profesorilor, părinților și copiilor. Acest lucru se poate face prin crearea unei atmosfere de încredere atât acasă, cât și la școală. Părinții trebuie să acorde mai multă atenție stării emoționale a copiilor lor, iar profesorii ar trebui să fie mai atenți la situația din clasă. Este necesar să li se explice copiilor că este nociv să încurajeze un comportament agresiv. La fel, dacă cineva este agresat și are nevoie de ajutor, copiilor nu trebuie să le fie rușine să-i ia apărarea.

America House Chișinău invită toată lumea să participle pe 8 aprilie începând cu orele 17:00 la un webinar Facebook Live (https://fb.me/e/KeJYxoNg)  alături de Victoria Isac – psiholog școlar, profesoară de limba engleză, r. Cantemir; Președinte AO “Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională”; Absolventă a Programelor Access Microscholarship Program și Open World Leadership – care ne va povesti despre proiectul său implementat în cadrul Eastern Partnership Civil Society Fellowship, “Stop bullying/cyberbullying în școli”.

Pentru oricare întrebări sau detalii vă încurajăm să ne scrieți la americahousemd@gmail.com

America House este un centru de resurse și dezvoltare profesională unde vizitatorii pot veni să învețe, să creeze și să se inspire! Centrul oferă o gamă largă de proiecte și programe culturale și educative menite să împărtășească din istoria, cultura și valorile SUA. Aici veți putea să aflați detalii despre studiile în diverse instituții educaționale din SUA prin intermediul Programului Education USA.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cooking & Charity - eveniment online, unde vom găti împreună
Next Fridays For Future Moldova recrutează tineri voluntari. Fii unul dintre ei!
Centrul Cultural America House
About the author

Centrul Cultural America House

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + fifteen =