Câștigă o bursă de studiu în Polonia. Află detalii


bursă de studiu polonia master

Câștigă o bursă de studiu în Polonia! Tinerii interesați de domeniile științelor tehnice și inginerești, agriculturii, precum și științe naturale și exacte sunt eligibili pentru aplicare!

Ambasada Republicii Polone la Chișinău informează, că Agenția Națională pentru Schimb Academic din Polonia a anunțat concursul de selectare în cadrul Programului de burse „Stefan Banach” pentru anul universitar 2020-2021. Bursa de studiu este preconizată pentru studenții nivelului doi de formare (masterat).

Obiectivul Programului de burse „Ștefan Banach” este de a sprijini dezvoltarea socioeconomică a țărilor în curs de dezvoltare prin creșterea nivelului de instruire și calificări profesionale ale cetățenilor din țările Parteneriatului Estic, Asiei Centrale și ale țărilor din Balcanii de Vest.

Este o inițiativă comună a Ministerului Afacerilor Externe al RP, Ministerului Științei și Învățământului Superior al Republicii Polone și Agenției Naționale pentru Schimb Academic (NAWA) implementată în cadrul Programului polonez de asistență pentru dezvoltare.

Oferta de bursă de studiu se adresează, în primul rând, cetățenilor țărilor indicate în Planul de cooperare pentru dezvoltare în 2020, adică: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, precum și Țările din Balcanii de Vest: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia de Nord și Serbia.

Programul oferă cetățenilor străini posibilitatea a face studii în domeniile științelor tehnice și inginerești, agriculturii, precum și științe naturale și exacte la universitățile din subordinea Ministerului Științei și Învățământului Superior din RP.

Candidații interesați să participe la program trebuie să depună cereri în limba poloneză sau engleză prin intermediul sistemului TIC NAWA: https://programs.nawa.gov.pl/login până la 16 martie 2020, ora 15.00. Rezultatele concursului  vor fi anunțate la jumătatea lunii iulie 2020.

Informațiile detaliate despre criteriile de eligibilitate, regulamentul programului sunt publicate pe site-ul web: https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-stypendialny-im-stefana-banacha/ogloszenie

De ce ar trebui să alegeți Programul de burse „Stefan Banach”?

 • Bursa se acordă pentru nivelul doi de formare (master) la una din universitățile poloneze în diferite orașe din Polonia;
 • Puteți alege domeniul de studiu: științe naturale și exacte, tehnice și inginerești, agricultură;
 • Vi se acordă bursă lunară pentru acoperirea cheltuielilor – 1.500 PLN (aproximativ 350 EUR);
 • Vi se oferă cursuri de limbă și cultură poloneză de un an (dacă nu cunoașteți limba poloneză) sau de o lună (dacă aveți cunoștințe de limbă poloneză), beneficiind, totodată, de bursă în această perioadă;
 • Obțineți formare profesională pe termen scurt în Polonia cu dobândirea unei diplome europene care certifică studiile, diploma fiind recunoscută la nivel mondial.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

 • Să fiți cetățeni ai uneia dintre țările indicate mai sus;
 • Să nu fiți cetățeni polonezi sau aplicanți la cetățenia Poloniei;
 • Să fiți studenți la nivelul doi de formare (master);
 • Dacă nu ați fost anterior aplicant al acestui program;
 • Dacă vorbiți poloneză la nivelul cel puțin B1 sau engleză la nivelul cel puțin B2, competențele lingvistice trebuie confirmate cu un document (vedeți detalii la regulile de înscriere la program)

Cum puteți participa?

 • Aplicați on-line individual prin intermediul sistemului TIC NAWA: https://programs.nawa.gov.pl/login, în limba engleză sau poloneză.
 • Selectați universitatea și programul la care doriți să vă înscrieți, în baza ofertei educaționale prezentate.

Termeni de înscriere:

 • Până la 16 martie 2020, ora 15.00.
 • Anunțarea rezultatelor concursului până la 17.07. 2020.

Schema de desfășurare a programului de studii:

 • Cursuri de limbă și adaptare din 01.09.2020 sau cursuri de limbă și cultură 01.09.2020-30.06.2021.
 • Stabilirea acordurilor privind contractele de bursă 15.10.2020.
 • Pentru aplicanții nivelului doi de formare (master) din 01.10.2020 (semestrul de iarnă), februarie-martie 2021 (semestrul de vară).

Notă informativă. STEFAN BANACH (1892-1945) – matematician polonez notabil. Unul dintre creatorii analizei funcționale; contribuții în teoria spațiilor vectoriale (spațiile Banach) și a structurilor algebrice. Cofondator al Școlii de Matematică din Lvov.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, urmărind youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Oportunitate de networking pentru tineri: TEN EastHub Meeting te așteaptă
Next Motivarea angajaților cu Luminița Suveică la America House
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 9 =