Burse de studii pentru liceeni în SUA și Marea Britanie


burse de studii 2021 sua

Liga Nationala de Dezbateri Preuniveristare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2021-2022 în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA si Marea Britanie. Pentru SUA sunt urmatoarele programe de studii: ASSIST full scholarship, ASSIST Reduced Fee și DAVIS.

Programul ASSIST full scholarship oferă posibilitatea de a studia în școli private din SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 3000 dolari SUA plus costul vizei si taxa SEVIS.

Programul ASSIST Reduced Fee include achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, precum și plata parțială a taxei pentru studii și cazare.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a studia timp de 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei, care ulterior va permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, cărți, etc.

In Marea Britanie sunt urmatoarele programe de studii:

HMC full scholarship și HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a studia în școli private din Marea Britanie în decurs de 2 ani.

Programul HMC Full Scholarship oferă posibilitatea de a studia timp de 2 ani in scoli private din Marea Britanie. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectati vor achita o taxa de 1250 lire sterline, cheltuielile de transport, asigurarea medicală si viza.

Programul HMC Reduced Fee presupune plata parțială pentru studii care variază între 6 000 și 10 000 lire sterline pe an.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoașterea bună a limbii engleze
  • Media generală a clasei a IX-a peste 8,5

Pentru participarea la concurs trebuie să vă înregistrați pe site-ul LNDP: www.debate.md și să expediați tabelul cu notele obținute la finele cl.IX-a.

Termenul limită de înregistrare este 13 noiembrie 2020, ora 17:00.

Director de Program: Iulia Moldovan; Coordonator de program: Costel Guțu Pentru informatii suplimentare: 067 100 777 (022 288 573)

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Găsește job-ul potrivit la Târgul de Cariere Chișinău
Next „Mâncam lobodă și alune. Am rămas cu casa goală, exact ca și coșul cu care mergeam după merinde – se oferea prea puțină pâine pentru un covor”, Maria Bevz, supraviețuitoare a foametei
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − five =