BNRM organizează Zilele Științei. Vezi programul pentru această săptămână


Zilele Științei 2020 bnrm

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează în perioada 5-11 noiembrie 2020, ZILELE ȘTIINȚEI, ediția a 3–a, în acord cu Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Acest demers internațional, inițiat de UNESCO, are drept obiectiv promovarea rolului științei în viața cotidiană a întregii societăți.

Activitățile vor fi centrate pe promovarea Științei Deschise și a culturii științifice deschise, a Științei participative în comunitate, a utilizatorilor-cercetători, promovarea importanței și impactului fenomenelor științifice; încurajarea și diversificarea serviciilor inovative în bibliotecă; promovarea rezultatelor activității de cercetare la BNRM; dezvoltarea competențelor de cercetare a utilizatorilor și personalului de bibliotecă.

Agenda pentru Zilele Științei 2020:

  • 5 noiembrie, ora 10.00 – Masă rotundă „Drepturile de autor și drepturile conexe”, keynot speaker: Ion Țîgănaș;
  • 6 noiembrie, ora 10. 00 – Lecție publică „Accesul la informație (conținut) și licențe deschise”, keynot speaker:  Nelly, ȚURCAN doctor habilitat, profesor universitar (live pe youtube);
  • 7- 8 noiembrie – Promovarea resurselor și produselor informaționale ale BNRM (zenodo.org; repozitoriul tematic național, etc)
  • 9 noiembrie – Prezentarea bazei de date „Biblioteca electronică Disertatiile Rusiei”
  • 10 noiembrie – Anunțarea rezultatelor concursurilor ABRM (Cel mai bun bibliotecar;  Cea mai bună lucrare în biblioteconomie).

Expoziții:

·         Expoziție de teze de doctor și cercetări științifice;

·         Expoziție tematică „Istoria cărții în studii fundamentale”

·         Expoziție de carte “ÎN LUMEA LITERATURILOR. SERIA OXFORD WORLD’S CLASSICS”.

Scopul activităților: centrarea pe comunicarea realizărilor științifice, numelor notorii în diverse domenii; încurajarea și diversificarea activităților bibliotecar-bibliografice inovative; promovarea rezultatelor activității de cercetare la BNRM; îmbunătățirea vocabularului profesional.

Grup-țintă al ciclului de activități: cercetători, cadre didactico-științifice, doctoranzi, profesori, bibliotecari etc.

Pentru informații splimentare, urmărește pagina de facebook Biblioteca Naţională a Republicii Moldova / National Library of Moldova.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // UNDP Moldova angajează manager de proiect
Next [Antreprenoriat] 10 pași: cum să întemeiezi un start-up
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply