Atelier de educație experențială pentru pedagogi la Cimișlia! Victoria Coroban vine să discute despre instrumente noi și rolul pedagogului în învățarea experențială, la un eveniment, organizat de AZART Centrul de Proiecte Culturale.
Cum facem ca joaca să devină învățare cu sens? Cum facem ca ceea ce învățăm să devină și competențe aplicabile în viața reală? Învățarea experențială ne oferă pașii și instrumentele necesare (ciclul lui Kolb) pentru a da sens experiențelor directe pe care le trăiesc copiii, fie că le-au ales ei, fie că le-au creat profesorii. Deasemenea, ne arată care este rolul pedagogului în acest proces.
Pe 5 martie, Victoria Coroban, va facilita atelierul de educație experențială împreună cu pedagogii I.P. Gimnaziul Hîrtop, Cimișlia.
Victoria Coroban este jurnalistă și trainer, preocupată de dezvoltare personală și socială. Este inițiatoarea comunității UpGrade în Educație (www.upgradeineducatie.com), prima comunitate din Republica Moldova care își propune să coaguleze și să crească capacitatea de acțiune a persoanelor și instituțiilor interesate de promovarea educației ce pune în valoare potențialul fiecărei persoane.
În prezent realizează emisiunea ”Cu Mintea Deschisă” la Radio România Chișinău și este trainer și dezvoltatoare de proiecte educaționale în cadrul Academiei ”Nicolae Dumitrescu” (www.and.md).
Această activitate este organizată de AZART Centrul de Proiecte Culturale, și face parte din proiectul Informa(l)-program de educație ecologică, civică și artistică în comuna Hîrtop – finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin proiectul Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.
Descoperă mai multe istorii care să te inspire, alături de youth.md!
No Comment