Unitate în diversitate – descoperă cultura din India şi cele mai de vis locaţii ale acesteia


Diversitatea culturii din India inspiră prin cele aproximativ 22 de limbi, 2000 dialecte şi numeroase religii. Aici vom întâlni diferite stiluri de artă, arhitectură, literatură, muzică şi dans, iar stilul de viaţă diferă de la mediul rural la urban, şi chiar tribal.

India este locată în sudul Asiei, fiind înconjurată de Oceanul Indian, Marea Arabiei, Golful Bengal şi este mărginită de alte 6 ţări. Ea este divizată în 29 de state, cu capitala la New Delhi, şi are o populaţie de 1,3 miliarde. Civilizaţia Indiei datează din antichitate, civilizaţia Indus Valley fiind cunoscută ca printre primele de pe pământ. Iată cele mai fascinante lucruri despre această ţară pe care turiştii vor să le descopere:

Arhitectura

Primele clădiri cu specific arhitectural indian au fost templele budiste şi hinduse; iar de-a lungul timpului a avut influenţe musulmanice şi europene. Majoritatea templelor sunt situate de-a lungul liniilor de unde magnetice ale Pământului, care ajută la maximizarea energiei pozitive disponibile. De asemenea, este o practică de a scoate încălţămintea înainte de a intra în lăcaşuri sfinte; deoarece aceasta ar aduce murdăria într-un mediu curăţat şi sfinţit.

Natura

Printre cele mai frumoase privelişti se numără Yumthang Valley, valea cu o remarcabilă varietate de flori, Nohkalikai Waterfalls, care este a 4-a cea mai înaltă cascadă din lume, sau Cola Beach, o destinaţie de poveste.

Bucătăria din India

Mâncarea indiană are o reputaţie semnificativă pentru utilizarea condimentelor şi ierburilor. Legumele și leguminoasele joacă un rol important în dietă – aproximativ 30 la sută din populație este vegetariană. Descoperă reţete indiene care îţi vor aduce plus de culoare în farfuria ta aici.

Dansul

Diferite forme de dans (clasificate ca populare sau clasice) își găsesc originea din diferite părți ale țării; și reprezintă un mod de reprezentare a culturii particulare din care provin.

Îmbrăcămintea tradiţională

Stilurile populare de îmbrăcăminte includ articole drapate, cum ar fi sari pentru femei şi dhoti pentru bărbaţi. În public şi în locurile religioase, normele de etichetă indiene descurajează expunerea pielii şi purtarea hainelor mulate.

Majoritatea hainelor indiene sunt confecţionate din bumbac, care este ideal pentru vremea fierbinte a regiunii. Femeile indiene îşi perfecţionează şarmul şi simţul modei cu machiaj şi ornamente. Bindi, mehendi, cercei, brăţări şi alte bijuterii sunt des întâlnite. La ocazii speciale, cum ar fi nunţi şi festivaluri; femeile poartă culori vesele cu diverse ornamente din aur, argint sau alte pietre şi nestemate.

Curiozităţi despre India:

  • Monedele din India au alfabet Braille pentru persoane cu nevoi speciale;
  • Se estimează că India va depăşi China ca populaţie până în anul 2030;
  • În India trăieşte un bărbat care are 39 de soţii şi 94 de copii;
  • India este cel mai mare producător de ceai din lume;
  • Indienii cred că vacile sunt sacre. Prin urmare, se găsesc adesea vaci pe străzile oraşelor;
  • Aproximativ 50% din indieni au sub 25 de ani.

Pentru a vedea şi alte locaţii uimitoare din India, accesează acest video.

Dacă ai aflat lucruri noi, te îndemnăm să ne urmăreşti pe pagina de Facebook, Telegram şi Instagram!

Reporter Youth.md: Lenuţa Buzu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cunoaște mai multe despre domeniul media, participând la Media Literacy Camp pentru tineri de 16 - 20 de ani
Next MEDIACOR, primul centru de tehnologii media va fi inaugurat la Chișinău
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =