Arta de zi cu zi – participă la un seminar de lucru curatorial alături de Kalmia Strong


Asociația Oberliht organizează un seminar dedicat lucrului curatorial în afara contextului instituțional, alături de Kalmia Strong (orașul Iowa, SUA).

Seminarul va dura 4 zile, iar scopul este de a explora contextul orașului Chișinău și mediul său urban, comunitățile acestuia și procesele creative ce au loc aici zi de zi.

Chișinău: 29 septembrie – 2 octombrie 2021

Sunt invitați curatori, manageri culturali, animatori, activiști, studenți și profesori de artă, dar și cei care sunt interesați de subiectul creativității în viața de zi cu zi să se înscrie la seminarul dedicat lucrului curatorial în afara contextului instituțional.

Seminarul se va axa pe subiectul creativității manifestate în situațiile pe care le întâlnim în viața de zi cu zi de către locuitorii orașului pentru a-și îmbunătăți mediul de trai, din curiozitate și pentru a aduce ceva neobișnuit și frumos pe înțelesul lor. Acestea se manifestă prin interacțiunea lor cu alți oameni, obiectele lor personale, casele, dar și curțile de bloc, străzile și orașul în general.

Seminarul va fi axat pe studiul oamenilor și fenomenelor ce se regăsesc la marginea lumii de artă profesionale și instituționalizate, nerecunoscuți/te ca fiind de valoare, care au puține șanse să fie expuse public și să fie observați/te de o audiență sau de publicul larg.

Participanții vor analiza o întrebare importantă de etică – de ce și cum să extindem curatoriatul dincolo de limitele tradiționale, de spațiile de artă instituționalizate, și ce lăsăm în schimb comunității cu care am interacționat?

Seminarul va cuprinde câteva părți: teorie, prezentări ale lucrărilor de artă relevante, cercetări în teren și lucru practic de editate și publicare, și o publicație realizată desinestătător.

Participanții vor primi suport ca să creeze un discurs în jurul creativității și manifestării acesteia în situațiile vieții de zi cu zi și vor primi cunoștințe practice despre cum să realizezi publicații desinestătător.

Comunicarea dintre instructori și participanți va fi în limba engleză, participanții au nevoie să cunoască limba engleză la nivel începător.

Pentru a participa la seminar, vă rugăm să vă înregistrați completând formularul de participare până pe 24 septembrie 2021.

Cei care s-au înregistrat vor primi informații adiționale pe 27 septembrie 2021.

Mai multe despre proiectul Edu-Art 2021

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vrei să cunoști cum scrii un proiect? Participă la acest training organizat de API
Next Află de aici ce sunt senzațiile de deja-vu, amintirile din viitor
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − twelve =