Andromeda: Synthetic Art Exposition – O experiență artistică sintetică care a captivat peste 300 de participanți


Chișinău a găzduit un eveniment de artă inovator, Andromeda: Synthetic Art Exposition, care a adunat o audiență impresionantă de peste 300 de oameni. Cu sprijinul generos al sponsorilor Innovate Moldova, USAID, UKAID și SmartData, și în parteneriat cu Mediacor, acest eveniment a oferit o experiență artistică unică și captivantă.

Andromeda: Synthetic Art Exposition a fost conceput pentru a explora sinergia dintre artă și inteligența artificială (IA). Expoziția a avut loc la Mediacor, o locație modernă și prietenoasă pentru astfel de evenimente, care și-a deschis porțile în mod generos pentru a găzdui această expoziție inovatoare.

Participanții au fost întâmpinați de o varietate fascinantă de activități și lucrări de artă generate de modele de IA. Imaginile create folosind modele precum Midjourney, DreamStudio, Dall-e2, DiscoDiffusion, Pixray și GAN-uri (Rețele Adversariale Generative) au fost expuse cu grijă și însoțite de plăcuțe explicative, oferind publicului o înțelegere mai profundă a procesului de generare a acestor opere de artă sintetice.

Pe parcursul expoziției, fundalul sonor, creat tot de modele de IA, a adăugat o atmosferă captivantă și distinctivă. Vizitatorii s-au bucurat de o experiență multisenzorială, în care arta vizuală și muzica generată de IA se împleteau într-un mod inedit.

Unul dintre punctele de atracție a fost posibilitatea de a genera propriile opere de artă în timp real. Participanții au fost invitați să experimenteze cu modelele de IA și să exploreze limitele creativității lor. Interacțiunea directă cu tehnologia a adus o dimensiune interactivă și personalizată în cadrul expoziției.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este SNOW_20230430_182242_368-1024x683.jpg

Un alt moment deosebit a fost competiția cu un creier artificial, desfășurată prin intermediul unui game-bot pe Telegram, construit în cadrul unui bootcamp organizat de Sigmoid. Vizitatorii au fost provocați să concureze cu acest creier artificial în recunoașterea artiștilor și stilurilor unor opere de artă celebre. Aceasta a fost o ocazie perfectă pentru a demonstra capacitățile avansate ale modelelor de IA în domeniul artei.

Echipa tehnică de la Sigmoid, organizatorul expoziției, a prezentat procesele și principiile fundamentale care stau la baza generării artei de către IA, răspunzând cu răbdare și claritate la întrebările acumulate pe parcursul zilei.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este SNOW_20230430_054642_686-1024x974.jpg


Mulțumim tututror persoanelor care și-au manifestat interesul și au participat la la expoziția organizată de Sigmariteni. Până la noi revederi!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află ideile de afaceri ale participanților de la Youth 4 Impact
Next TED Talks | Unveiling LGBTQ+ Realities
Sigmoid
About the author

Sigmoid

Sigmoid is an R&D organization whose goal is to develop people and products that will boost the development of Artificial Intelligence and it's usefullness in every day life.

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 1 =