Alianța Studenților din Moldova angajează 3 experți pentru realizarea unor studii


asm

Alianța Studenților din Moldova (ASM), organizația neguvernamentală studențească, apolitică, ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național, anunță concurs de selectare a trei experți care se vor ocupa de realizarea unor studii.

Astfel, în cadrul acest proiect, ASM angajează experți care vor elabora:

Ghidul informativ „Privilegiile experienței de internship la angajarea în câmpul muncii

Scopul este de a elabora un ghid ce va conține informații utile pentru tineri care doresc să beneficieze de un program de internship. Prezentul ghid va fi un instrument de comunicare, viabil și prietenos tinerilor, care va prezenta importanța stagiilor de practică, precum și va influența modul de alegere a unui stagiu eficient. Ghidul va oferi atât informații necesare studentului pentru efectuarea unui stagiu eficient cât și elemente motivaționale pentru a spori interesul față de stagii.

Consultați Termenii de referință.

Studiul „Experiența internațională privind desfășurarea internship-urilor”

Scopul este de a să elabora un studiu în urma căruia va fi analizată practica internațională (țările ce au semnat Acordul de la Bologna) în realizarea internship-urilor. Studiul va fi orientat spre evaluarea practică a calității și mecanismului național de realizare a stagiilor în comparație cu experiența internațională precum și evaluarea impactului studenților și tinerilor care au beneficiat de stagii internaționale. În cadrul studiului vor fi analizate sistemele de stagii non-educaționale din alte țări, cât și identificarea unor programe de suport ale stagiilor. Ca și rezultate ale studiului, expertul va veni cu un set de recomandări pentru reglementarea stagiilor de practică în baza experienței internaționale cu privire la organizarea programelor de internship.

Consultați Termenii de referință.

Studiul „Procentul de tineri angajați care anterior au beneficiat de internship-uri”

Scopul este de a elabora un studiu național în urma căruia va fi evaluat impactul stagiilor în contextul economiei și educației din Republica Moldova. De asemenea, vor fi colectate și prelucrate datele, în urma consultărilor cu angajatori, salariați și studenți, privind impactul stagiilor asupra angajabilității tinerilor. Realizarea unui mecanism de monitorizare a traseismului în carieră.

Consultați Termenii de referință.

Dosarele de participare vor fi transmite până în data de 11 Iunie 2017 ora 23:59 ,la adresa de e-mail office@aliantastudentilor.md.

În cazul în care aveți întrebări, nu ezitați să luați legătura cu Radu Mereniuc, Coordonator de Proiect, adresa de e-mail radu.mereniuk@gmail.com sau la numărul de telefon (+373) 78 438 841.

ASM este organizația care întrunește interesele studenților din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ studențesc asigurând promovarea și respectarea drepturilor studenților din Republica Moldova. Scopul ASM este de a reprezenta și promova interesele de ordin educațional, social, economic și cultural ale studenților atât la nivel național, cât și internațional către toate structurile relevante.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Apply for a Internship at the Foreign Small Enterprise Alliance
Next Învață cum să eviți limbajul discriminatoriu la un training pentru jurnaliști
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − four =