Află experiența cu Kiddo a Dianei Ivanov prin acest interviu!


Diana Ivanov este o tânără activă din Republica Moldova, dezvoltatoare a platformei Kiddo, influencer pe rețelele de socializare dar și pe blog și mamă a doi copii. 

Ce te-a motivat în a-ți împărtăși experiențele ca mamă pe rețelele de socializare și pe blog ?

Eu nu am fost dintotdeauna atât de activă pe rețelele de socializare, o mare parte din timp am fost un consumator pasiv. Când am devenit mamă am început să observ modul în care îmi educ eu copilul și ce se întâmplă la nivel de societate. Discrepanța dată începuse să îmi provoace discomfort. Îmi era milă față de copii tratați nerespectuos și mă deranja să privesc postările altor mame, care nu corespundeau cu realitatea. Maternitatea nu este un concediu. Deși, soțul și prietenii mă încurajau să vorbesc public despre aceste probleme, refuzam să cred că cineva ar asculta o copilă ca mine la 21 de ani, care nici nu e expert în domeniu. 

După nașterea a celui de-al doilea copil, am decis să îmi împărtășesc povestea nașterii în sistemul public medical, scriind un articol și distribuindu-l inițial prietenilor. După care am scris un alt articol și am observant un interes al publicului. În acel moment mi-am făcut blogul, cu ajutorul soțului, unde s-au adunat un număr semnificativ de postări despre experiența mea, în care mereu am prezentat problemele cu care mă confront, dar și rezolvările pe care le-am găsit.

Cum a început proiectul Kiddo?

Eu sunt o persoană extrovertă, motiv pentru care perioada maternității a fost o adevărată provocare, fiind “izolată” de societate. 

Fiind înscrisă la un curs de masterat, dar și având un copil de 9 luni, era destul de dificil pentru mine, apelând deseori la mama sau la alți prieteni. Cu toate astea mereu mă gîndeam, că nu există un serviciu care ar putea acoperi această necesitate.

Gândul de a implementa un asemenea proiect îmi dădea târcoale cu ceva timp în urmă, dar am renunțat încet, dorind să emigrez. Cu toate astea, pandemia nu ne-a permis să emigrăm și am reușit să pun bazele acestei platforme. Kiddo nu este automatizat încă, dar funcționează. 

Care sunt atracțiile turistice mai puțin cunoscute din țară care te-au frapat ?

Eu am călătorit în cadrul proiectului Redescoperă Moldova pentru a promova turismul local. Am descoperit atât de multe locuri frumoase, încât nu îmi vine să cred că acestea sunt în Moldova

  • Naslavcia – un sat din raionul Ocnița, cel mai Nordic punct al țării;
  • Rezervația natural La castel din raionul Edineț;
  • Duruitoarea Veche – sat din raionul Râșcani.

Care este motoul care te reprezintă?

Fiind eu, de obicei, cea care adresează întrebări, e puțin mai complicat pentru să răspund la asemenea întrebări. Îmi place foarte mult citatul lui Winston Churchill Never, never, never give up. Deși e banal, mă reprezintă cel mai bine. 

Pe partea de educație îmi place Copiii nu sunt educați de ceea ce le spui, dar de ceea ce ești”.

Care crezi că sunt responsabilitățile unui influencer în Republica Moldova?

Adevărul e că nu mă identific cu acest termen doar datărită numărului de urmăritori pe care îl am. Cu toate astea, cred că responsabilitatea mea este de a îndruma spre o schimbare în direcția corectă, fiind mereu conștientă de impactul pe care îl pot avea asupra altora, doar prin ceea ce eu transmit pe rețelele de socializare. Sunt responsabilă de veridicitatea informațiilor pe care le transmit. 

Adevărul e că se citește foarte puțin, oamenii preferă informația ușoară în schimbul cărților. Aici intervin eu, care citesc, diger și transmit mai departe mesajul urmaritorilor mei.

Un mesaj pe care ai vrea să-l transmiți tinerilor din țară.

Cred că cel mai relevant la momentul actual ar fi ca fiecare să dea tot ce au mai bun în încercarea de a se autodepăși, căci în persepctivă vor apărea și rezultatele. Tot ce faci, fă în cel mai frumos mod posibil și nu ai cum să eșuezi.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol. nu uita să urmărești activitatea noastră și pe paginile de Facebook, Instagram și Telegram

Reporter Youth.md : Zara Laura

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cerere de propuneri de proiecte: Instrumentul european pentru democrație și drepturile omului 2020
Next Evenimente pentru tineri // Află secretele SEO Copywriting-ului cu Adriana Feraru
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply