Activități culturale care vor fi organizate în Săptămâna EUROPEI


activități culturale săptămâna europei

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează în perioada 4-9 mai, o serie de activități culturale, educaționale online dedicate „Săptămânii EUROPEI”.

Muzeul Național de Artă a Moldovei

Muzeul va lansa prelegerea Polinei Kolomeeț, director adjunct patrimoniu „Colecția de artă Vest-Europeană a Muzeului Național de Artă al Moldovei. Donația lui Pavel Șilingovskii” și prelegerea lui Tudor Stăvilă, Dr.hab. în studiul artelor „Artiști plastici basarabeni afirmați în Europa”. Evenimentele vor putea fi urmărite pe pagina web a instituției https://www.mnam.md/ .

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

În perioada 4-9 mai, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va transmite în regim online pe pagina web a teatrului http://tnme.md/   și pagina de Facebook a instituției, piesa „Casa de pe graniță” de Slawomir Mrozek,  în regia lui Agnieszka Korytkowska.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Filarmonica va difuza pe platforma Delegației UE, concertul dedicat aniversarii a 250 de ani de la naștere a marelui compozitor german Ludwig van Beethoven. În program: concertul pentru vioara și orchestră, solist Gabriel Croitoru, Romania, dirijor Mihail Agafița, prim-dirijor al Orchestrei Simfonice, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.  

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”

În data de 7 mai, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va organiza concursul online destinat elevilor ciclului gimnazial cu genericul „Cunoaște mai bine Europa”. Detalii despre concurs găsiți pe pagina web a instituției https://www.bncreanga.md/ .

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează în data de 8 mai concursul online de cultură generală: „Quizzul de winneri dedicat Săptămânii Europei” (https://bit.ly/3cddy4Y ). Câștigătorii concursului vor fi premiați.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

De asemenea, în data de 8 mai, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va transmite în regim online spectacolul de Gală din cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ediția 2019, în cadrul căreia au evoluat artiști din mai multe țări europene.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova:

Pentru Zilele Europei 2020, Biblioteca Națională a pregătit pentru fiecare zi din săptămâna 4 – 9 mai o selecție de prezentări și conținuturi informaționale cu tematică europeană. O parte din ele au fost create de Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare în perioada sa de activitate. Iar o altă parte pregătite în mod special pentru Zilele Europei. 

Sursa: mecc.gov.md

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Atelier de discuții online: Totul despre livrări și curierat, marca Go Online Moldova
Next Informație utilă pentru tineri // Cum să îți alegi destinația de studiu peste hotare?
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =