Erasmus+ reprezintă un program implementat de UE, care sprijină acțiunile din domeniile educație, formare, tineret și sport pentru o perioadă de 6 ani, din 2014 până în 2020.
Erasmus+ cuprinde 7 programe ale UE, printre care:
- Lifelong Learning (Învăţare pe tot parcursul vieții);
- Youth in Action (Tineret în acţiune);
- Programe de Cooperare cu Ţările Industrializate în Domeniul Învățământului Superior.
Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume. Oferă granturi pentru o gamă largă de acțiuni și activități. Încurajează dezvoltarea competențelor pentru studenți, stagiari, personal didactic și voluntari.
Erasmus+ susține eforturile de modernizare a sistemelor de învățământ, formare profesională și tineret depuse la nivel național. Acesta sprijină organizațiile să încheie parteneriate transnaționale și să transmită practici inovatoare în domeniul educației, formării și tineretului.
Termenii programului Erasmus+ sunt:
- Mobilitate – activitate de studiu, formare sau stagiu efectuată de un student sau un cadru didactic într-o instituție de învățământ dintr-o țară diferită de cea de origine a beneficiarului;
- Consorțiu – asociere a câtorva instituții de învățământ superior pentru efectuarea în comun a unui program de studii (Masterat sau Doctorat);
- Țări de Program – totalitatea țărilor membre ale Uniunii Europene + Macedonia, Turcia, Liechtenstein, Islanda, Norvegia;
- Țări Partenere – țări non-UE, din vecinătatea Uniunii Europene + alte state ale lumii, împărțite pe regiuni. Republica Moldova face parte din Țările Parteneriatului Estic;
- Diplomă comună/multiplă – diplomă de studii recunoscută internațional, eliberată de un consorțiu. Diploma comună este eliberată din numele consorțiului, iar cea multiplă este semnată de fiecare dintre universitățile membre ale consorțiului.
Oficiul Erasmus+ în Moldova este mandatat de către Agenția Executivă pentru Educație,Audiovizual și Cultură (EACEA) să monitorizeze proiectele finanțate de Comisia Europeană în cadrul Programelor Erasmus+. Aceasta este una dintre activitățile de bază ale Oficiului.
Erasmus+ face parte din programele prezentate în cadrul campaniei #casăștii. Află din acest articol despre vizita noastră la IPLT ”Spiru Haret”.
Contacte:
Claudia MELINTE
Coordonator
Tel: (+373) 22 88 16 26
Cristina GHERMAN
Administrator
Tel: (+373) 22 88 16 30
Ana SAMSON
Ofițer pentru Comunicare
Tel: (+373) 22 88 16 28
Sau accesați link-ul:
No Comment