Concurs pentru tineri în domeniul proprietății intelectuale, lansat de AGEPI


AGEPI concurs pentru tineri

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA) anunță organizarea Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a IV-a.

Ediția curentă a Concursului este organizată sub genericul Inovează pentru un viitor verde – motto-ul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2020.

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele a IX-XII-a, profesional tehnic secundar și postsecundar.

Scopul concursului este promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltarea de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Concursul se desfăşoară în trei etape:

  1. Etapa a I: 26 aprilie – 30 iunie 2020;
  2. Etapa a II: 1 iulie – 31 iulie 2020;
  3. Etapa a III (finală): 1 august – 30 septembrie 2020.

În cadrul primei etape a Concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online la adresa aceasta (link) prin completarea Formularului de înregistrare. Expediază dosarul până la data de 30 iunie.

În cadrul etapei a II-a, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale, disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși la ce-a de-a II-a etapă a Concursului.

Participanții care vor trece în etapa finală a Concursului vor pregăti o lucrare în domeniul proprietății intelectuale. Ulterior, lucrările vor fi încărcate la adresa http://db.agepi.md/contest/, până la termenul limită prevăzute de Regulamentul concursului (link).

Participanții vor elabora lucrarea într-o manieră cât mai interactivă și originală (exemple: prezentare PowerPoint, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.).

Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către membrii Comitetului organizatoric. Evaluarea lucrărilor se va face în baza prezentărilor realizate de către finaliști. Prezentarea poate fi făcută în persoană sau prin videoconferință: Skype, Zoom etc.

Toți participanții etapei a III-a a Concursului vor primi diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI și a partenerilor, iar primii trei participanți clasați ai Concursului vor beneficia de premii speciale.

Premiile și diplomele vor fi înmânate de către Comitetul organizatoric în cadrul ședinței de totalizare a Concursului. 

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Câștigă subvenții în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial - AIPA
Next Webinar: „Piața de export: Cehia” marca Agenția de Investiții
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 11 =