Află care sunt 5 dintre cele mai puternice regine din istorie


Puterea femeilor a fost dovedită întotdeauna de lupta pe care au dus-o cu cei care le-au stat împotrivă. Timp de secole, cele mai puternice regine din lume au atras atenția și ura celor care nu puteau fi de acord cu felul în care conduc sau guvernează o țară. Cu toate acestea, au găsit mereu forța necesară pentru a ieși victorioase din bătăliile pe care le-au confruntat. Iată cinci regine care au reușit să-și demonstreze forța și rezistența pe parcursul istoriei.

1. Cleopatra

Cleopatra a VII-a este cea care a inspirat mulți poeți, scriitori și regizori de film. Domnia ei a adus Egiptului aproape 22 de ani de stabilitate și prosperitate. Ea a stabilizat economia, a redus corupția și  și-a iubit enorm poporul. Se spune că oamenii se îndrăgosteau de carisma, conducerea și inteligența ei mai mult decât de corpul acesteia. Relațiile pe care le-a avut atât cu Cezar, cât și cu Antony au fost, de asemenea, reciproc avantajoase. Bărbații au beneficiat de ea la fel de mult ca și ea de pe urma lor. Povestea reginei a supraviețuit din relatările istoricilor romani și a fost scrisă în multe versiuni.

2. Anne Boleyn

Anne Boleyn a fost a doua soție a regelui Henric al VIII-lea și mama reginei Elisabeta I. Regele Henric a făcut un efort extraordinar să se însoare cu Anne, în ciuda rezistenței ei. După trei ani, regina a fost condamnată la moarte de același bărbat care și-a dorit atât de mult să-și unească destinul cu ea. Aceasta a fost o personalitate controversată atât pe vremea ei, cât și astăzi. A fost închisă în Turnul Londrei și decapitată, fiind acuzată de infidelitate. Deși a negat toate învinovățirile, a trebuit să-și întâmpine moartea în 1536. Regele Henric a susținut că soția sa a fost vinovată de adulter, incest și înaltă trădare. A fost acuzată că l-a sedus spre căsătorie pentru a deveni regină. Spre sfârșitul lunii octombrie 2020 a fost găsit un document care arăta cum regele Henric planificase cu meticulozitate execuția reginei. Toate aceste acuzații urmau să acopere adevăratul motiv al morții ei – eșecul de a produce un moștenitor de sex masculin, un motiv nejustificat pentru care să fie decapitată.

3. Elisabeta I

Elisabeta I (1533-1603) a fost unul dintre cei mai puternici monarhi englezi. Nu a fost niciodată căsătorită, motiv pentru care i s-a atribuit numele „Regina Fecioară”. Aceasta a condus cu succes atât de mult, încât domnia ei din 1558 până în 1603 este cunoscută sub numele de „Epoca Elisabetană”. Ca monarh, ultimul din dinastia Tudor, ea a încurajat schimbări culturale majore precum Renașterea și transformarea Angliei într-o țară protestantă.

4. Maria Tereza

Maria Tereza a Austriei (1717-1780) a fost o împărăteasă habsburgică, ce a domnit timp de 40 de ani și a controlat o mare parte a Europei, inclusiv Austria, Ungaria, Croația, Bohemia și părți ale Italiei. A avut șaisprezece copii, care au devenit, de asemenea, conducători plini de putere. Împărăteasa Maria Tereza este cunoscută pentru reformele ei în educație, precum înființarea Academiei Regale de Știință și Literatură la Bruxelles și sprijinirea cercetărilor științifice. De asemenea, a crescut taxele și a făcut reforme în comerț, dar a și întărit armata austriacă.

5. Regina Victoria

Victoria (1819-1901) a fost regina Regatului Unit, domnind peste un vast Imperiu Britanic, care s-a întins pe șase continente timp de 63 de ani, a doua cea mai lungă domnie din istoria țării sale. Stăpânirea ei a fost atât de definitivă încât și perioada acesteia de conducere a ajuns să fie cunoscută sub numele de „Era Victoriană”. Sub domnia ei, sclavia a fost abolită în toate coloniile britanice și drepturile de vot au fost acordate majorității bărbaților britanici. Ea a întreprins, de asemenea, reforme în condițiile de muncă și a prezidat schimbări culturale, politice și militare semnificative în Imperiul ei.

Prin urmare, femeile puternice au modelat cursul istoriei prin inteligența, puterea, pasiunea și calitățile lor de conducere.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de FacebookInstagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporteră Youth.md: Albu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum să combați stresul din perspectiva unui reporter Youth.md
Next Înscrie-te șa Școala de Vară „Democrația aplicată”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply