Măslinul este un arbore din familia Oleacee, originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală, fiind considerat ,,pomul veșnic roditor’’. Fructele sunt amare, de aceea măslinele sunt folosite pentru obținerea uleiului de măsline, care posedă numeroase beneficii uluitoare.
Urmărește articolul pentru a fi informat despre avantajele consumului uleiulei de măsline, fapt ce îți poate schimba pozitiv stilul de viață.
Beneficiile consumului uleiului de măsline:
- Previne cancerul;
- Scade colesterolul;
- Menține părul sănătos (conținutul de polifenoli contribuie la creșterea părului);
- Îmbunătățește aspectul pielii (este benefic în diverse tratamente pentru piele în caz de arsuri solare, dermatită și iritații);
- Reduce efectele diabetului, precum și previne diabetul de tip 2;
- Ajută la controlul greutății, precum și previne obezitatea;
- Ameliorează astmul;
- Combate inflamațiile (are efect antiinflamator);
- Protejează oasele;
- Îmbunătățește funcțiile creierului;
- Reduce presiunea arterială (previne apariția bolilor cardiovasculare).
Administrarea uleiului de măsline ca și tratament intern:
- afecțiuni hepatice – dimineața, pe stomacul gol se ia o lingura și se stă culcat 15 min pe partea dreapta, dupa care se poate lua micul dejun;
- antihelmintic – 20-30 g ulei, pe stomacul gol;
- laxativ – seara, înainte de culcare, 20-30 g ulei.
Nota Bene:
0-0,8% aciditate = ulei extra-virgin (cel mai sănătos, conținut ridicat de antioxidanți fenolici). 0,8-2% aciditate = ulei virgin.
- Uleiul de măsline are nenumărate avantaje pentru starea ta de sănătate, însă acesta trebuie ales corespunzător criteriilor celor mai bune. Așadar, încercați să înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu cel de măsline, întrucât acesta contribuie intens la îmbunătățirea vieții tale!
Nu ezita să ne urmărești paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate informațiile utile!
Reporter Youth.md: Bogdan Maria
No Comment