Află 5 recomandări pentru a duce un mod sănătos de viață


În prezent, să ai grijă de sănătatea ta fizică, mintală și emoțională este unul dintre cele mai importante și benefice lucruri pe care le poți face pentru organismul tău. Dacă dorești să-ți îmbunătățești calitatea vieții, dar și starea de bine și sănătatea, este necesar să introduci obiceiuri sănătoase în rutina ta zilnică și să le reduci pe cele negative. Așadar, am decis să-ți oferim 5 sfaturi pentru a te ajuta să duci un mod sănătos de viață.

Adoptă un stil alimentar sănătos și echilibrat

O alimentație echilibrată joacă un rol crucial în organism, întrucât asigură corpul cu necesarul de vitamine și nutrienți. Totodată, aceasta susține sistemul imunitar, te ajută să te menții în formă, dar și reduce riscul apariției afecțiunilor cronice. Pe de altă parte, o alimentație deficitară poate cauza apariția unor probleme de sănătate, lipsa energiei în corp, dar și apariția unor probleme de creștere și dezvoltare armonioasă. 

Pentru a avea un stil alimentar sănătos poți să:

 • mănânci fructe și legume în fiecare zi;
 • micșorează cantitatea de zahăr consumată zilnic;
 • reduci aportul de alimente procesate;
 • nu scapi cele 3 mese principale ale zilei;
 • consumi alimente din fiecare grupă alimentară: fructe, legume, cereale, carne, pește, ouă, etc.

Hidratează-te 

Pe parcursul unei zile, un adult trebuie să consume cel puțin 2 litri de apă. Consumul de apă aduce următoarele beneficii în corpul uman:

 • ajută la menținerea temperaturii corpului;
  protejează coloana vertebrală și țesuturile moi;
 • contribuie la menținerea unei digestii sănătoase;
 • ajută la eliminarea toxinelor din corp;

Odihnește-te suficient

O odihnă de calitate poate preveni apariția bolilor cardiovasculare, menține greutatea normală a corpului și îmbunătățește gradul de productivitate. Prin urmare, specialiștii recomandă să dormim 8 ore în fiecare noapte. 

Fă mișcare zilnic 

Practicarea regulată a unui anumit sport sau chiar mersul zilnic pe jos timp de 30 de minute poate ajuta enorm să-ți îmbunătățești calitatea vieții tale, deoarece oferă corpului flexibilitate și rezistență, ajută la întărirea oaselor, a imunității și menținerea unei greutăți sănătoase. Așadar, este foarte important să facem mișcare regulată. 

Folosește crema solară

Crema solară este produsul care nu ar trebui să lipsească din trusa de îngrijire a oricărei persoane. Specialiștii au demonstrat că utilizarea acesteia este primordială pentru protejarea sănătății pielii noastre. Acestea aduce un șir de beneficii, cum ar fi:

 • previne apariția cancerului de piele;
 • previne îmbătrânirea pielii;
 • previne deshidratarea pielii

Cu siguranță, există și alte sfaturi pentru a menține un mod sănătos de viață. Cu toate acestea, nu uita să le respecți pe cele pe care le-am menționat mai sus, deoarece este primordial să avem grijă de sănătatea noastră fizică, mintală și emoțională. 

Reporteră Youth.md: Geru Andreea

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous „A cere ajutor nu înseamnă a fi slab”: Află istorii ALTFEL despre violența în familie și egalitatea de gen
Next Vino la America House Anniversary Week
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − four =