Toţi cei care am avut o copilărie minunată, trebuie să recunoaștem, un merit aparte pentru aceasta îl au desenele animate de la Disney. Micky Mouse, Donald, Pluto, Bambi sunt personaje pe cale toți le cunosc și care au luminat ani la rând copilăria fără de griji a numeroşi copii din întreaga lume.
Totuşi, foarte puţini sunt cei care ştiu cine se află în spatele acestor desene animate. Creatorul lor este Walt Disney, al cărui destin a devenit în timp o sursă de inspiraţie şi o chemare la îndeplinirea visurilor.
Walt Disney, născut în 1901, în Chicago, şi-a descoperit pasiunea pentru artă încă de la o vârstă fragedă. Însă, din cauza lipselor materiale, îşi vindea uneori desenele vecinilor pentru o sursă mică de bani.
El niciodată nu a absolvit un liceu. În 1918, acesta a încercat să se înroleze în armată, dar a fost respins din cauza vârstei. După ce a intrat în “Crucea Roşie”, a fost trimis în Franţa ca şofer al unei ambulanţe. Acea maşină, cu timpul, a fost tapiţată înăuntru cu desenele lui Walt. Întors din Franţa, a înfiinţat compania Laugh-O-Grams care a dat faliment.
Îndrumat de visele sale, a plecat la Hollywood cu doar 20 de dolari în buzunar, pentru a înfiinţa o nouă companie. Astfel, în 1932, el primeşte primul său Oscar pentru primul desen animat color “Flowers and Trees”. După care s-a început un urcuş grandios în viaţa sa.
Walt Disney s-a ghidat după nişte principii în viaţă, care sperăm că te vor inspira şi pe tine.
1. „Diferența dintre succes și eșec vine, de cele mai multe ori, din refuzul de a renunța.”
2. „Chiar dacă eşecul stă la colţ de viaţa ta, nu ai niciun motiv să-i ieşi în întâmpinare sau să-i deschizi uşa.”
Disney mărturisea că ideea legendarului personaj Mickey Mouse i-a venit în minte, fiind într-un tren care mergea de la Manhattan spre Hollywood, în vreme ce afacere lui şi a fratelui său Roy era pe cale de a falimenta, iar eşecul părea că-l urmărește. Totuşi, nu s-a întâmplat vreun miracol peste noapte, care i-ar fi generat o sursă de bani şi de succes. Totul a venit cu timpul şi cu foarte multe muncă.
3. „De ce să te îngrijorezi? Dacă ai făcut cele mai bune lucruri pe care le puteai face, grijile nu vor îmbunătăți nimic.”
Walt Disney s-a concentrat pe însuşi scopul său, nu cum îl va atinge, nu pe faptul ce se va întâmpla în continuare şi nici pe micile probleme, apărute în jurul unei realizări a planului impus.
4. “Păstrează-ţi curiozitatea.”
“Pe aici, nu obișnuim să ne uităm prea mult înapoi. Continuăm să mergem înainte, deschizând uși noi și făcând lucruri noi pentru că suntem curioși, iar curiozitatea ne duce mereu pe noi drumuri”, spunea Walt Disney.
5. „Ca să începi un lucru, tot de ce ai nevoie este să taci și să începi să-l faci.”
6. „Singurele limite care există, sunt în mintea ta”.
Acesta zise odată că e distractiv să realizezi ceea ce era imposibil, deci, într-adevăr, este imatur să credem că ceva este irealizabil, înainte de a încerca. Un exemplu relevant ar fi lansarea Disneyland-ului pe care toţi îl considerau ca fiind un viitor eşec. În ciuda acestor previziuni, Disneyland a avut un succes răsunător, chiar şi în prezent este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume.
Viaţa este plină de magia pe care Walt Disney a reuşit să ţi-o prezinte într-o manieră animată, aşa că poţi învăţa de la el şi poţi găsi o sursă de inspiraţie.
Autoare: Cristina Panaguţa
No Comment