Beneficiile utilizării serviciului internet banking


Beneficiile utilizării serviciului internet banking sunt multimple, oferind soluții pentru plățile uzuale:

1. Plata facturilor:

Cu ajutorul unei facilități dedicate plăților recurente către furnizorii de utilități, plata facturilor poate fi realizată mai ușor, lună de lună, prin opțiunile integrate în serviciul de internet banking oferit de bancă. Aceste facilități pun la dispoziția utilizatorului de internet banking sau mobile banking o listă cu furnizorii agreați. Pentru plata facturii, utilizatorul nu trebuie decât să selecteze furnizorul dorit, să completeze datele de identificare folosite în relația cu acesta (cod client, număr factură, etc.) și suma de achitat. Pentru acest tip de plăți, comisioanele practicate sunt zero.

2. Direct debit

In plus față de facilitățile de plată a facturilor, opțiunea de direct debit este potrivită celor care doresc să scape de grija plăților recurente. Spre exemplu, pentru plata serviciilor de telefonie mobilă, puteți folosi opțiunea de direct debit disponibilă în cadrul platformei de internet banking și autoriza furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă să încaseze banii direct din contul selectat de dumneavoastră, la scadența facturii. Nu vă îngrijorați însă asupra controlului pe care îl aveți asupra plăților efectuate cu ajutorul acestei facilitate. De cele mai multe ori, aveți la dispoziție posibilitatea de a alege perioada de timp pentru care doriți ca facturile să fie încasate automat de către furnizor, cât și pe cea de a alege suma maximă de bani pentru care vă exprimați acordul privind efectuarea transferului automat. Și în acest caz, prin internet banking beneficiați de comisioane zero.

Recomandări privind utilizarea serviciului internet banking:

  1. Pentru alegerea serviciului de internet banking care vi se potrivește cel mai bine, vizitați site-urile mai multor instituții bancare și informați-vă asupra ofertelor lor. Unele bănci pun la dispoziție vizitatorilor filmulețe introductive sau variante demo ale serviciului de internet banking pentru familiarizarea clienților potențiali, dar și existenți cu funcționalitățile oferite.
  2. Evitați accesarea serviciului de internet banking prin conectarea la rețele (de regulă wi-fi) nesecurizate. Datele dumneavoastră de logare pot fi puse în pericol.
  3. În alegerea unei parole statice, evitați utilizarea unor cuvinte frecvent utilizate sau a unor expresii ușor de determinat de către alte persoane străine. De asemenea, nu comunicați nimănui parola dumneavoastră sau numele de utilizator și nu înstrăinați dispozitivul de acces.
  4. Înainte de efectuarea unei plăți interbancare în regim de urgență, cu scopul încasării banilor de către beneficiar în aceiași zi, este recomandată o marjă de cel puțin 2 ore fața de încheierea ultimei sesiuni Transfond (la ora 16:00).

Sursă: Asociația Română a Băncilor

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Autoare: Alina Ciobanu

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Training „Liderism și participare activă” la Centrul de Tineret Buiucani
Next Gestionarea avansată a bugetului
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =