Timp de 3 luni experții din cadrul proiectului Justiție pentru Tineri au informat și au oferit consultații mai multor tineri din țară


justiție pentru tineri cntm

Timp de 3 luni experții din cadrul proiectului Justiție pentru Tineri au informat și au oferit consultații mai multor tineri din țară.

După examinarea mai multor cazuri preluate de către experții din cadrul proiectului Justiție pentru TINEri implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, am constatat că tinerii cel mai frecvent au nevoie de consultații pe problemele familiale (33% din toate cazurile) și este important să fim alături de ei și să le oferim tot sprijinul necesar pentru a trece mai ușor peste dificultățile apărute în această criză epidemiologică.

Suntem bucuroși că putem fi aproape de tineri, oferindu-le suportul necesar pentru a face față provocărilor emoționale și pentru a-și apăra drepturile care le-au fost încălcate.

Care este părerea beneficiarilor?

„În urma consultației primite în cadrul proiectului am rămas mulțumit și surprins de receptivitatea, înțelegerea și susținerea primită din partea psihologului. M-a ajutat destul de mult consultația cu dna psiholog și am înțeles că anxietatea și depresia sunt ceva normal și se tratează. Sper că în viitor să activați și să oferiți ajutor la cît mai mulți cetățeni, căci doar împreună suntem puternici. Mulțumesc” ne-a comunicat unul dintre beneficiarii consultației.

O altă beneficiară ne-a povestit că în urma consultației psihologice primite, și-a sporit încrederea în sine și a conștientizat că nu întotdeauna este necesar să încerce să schimbe percepția societății asupra sa.

Ce ține de problemele de ordin juridic, feedback-ul nu a întârziat să apară, iar experții au oferit consultații pe probleme ce țin de familie, locul de muncă, accesul la informații etc.

„După consultația primită am rămas satisfăcută și uimită de cât de important este să te adresezi la un expert din domeniul juridic și să ne cultivăm o educație juridică pentru a ne cunoaște drepturile. Mulțumesc mult juristului care mi-a explicat foarte bine pașii care trebuie să-i urmez pentru a-mi apăra drepturile.”, ne-a comunicat una dintre beneficiarele expertizei juridice.

Sprijinul față de tineri este o prioritate pentru noi și vom continua să oferim serviciile de consultanță Juridică și Psihologică!

Cum poți solicita ajutor?

Dacă crezi că drepturile tale au fost încălcate sau ai nevoie de un suport pe plan psiho-emoțional atunci nu ezita să soliciți o consultare de la experții noștri.

Pentru a solicita o consultare accesează link-ul de mai jos:

sau contactează-ne aici:

Această activitate este un cadou al Guvernului Statelor Unite și este organizată de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” în cadrul programului de granturi „Maratonul Justiției ediția a II-a”, implementat de către INVENTO, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii, prin intermediul Freedom House în Moldova.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Echipa MOMENTUM recrutează tineri ingenioși și creativi
Next Ești tânăr și vrei să faci ceva pentru comunitatea ta? Aplică pentru Programul de Granturi
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =