Creează un Media Club în liceul tău – prin Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea”


Centrul Media pentru Tineri te invită să-ți înscrii liceul în Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea”, în cadrul căruia ai șansa de a forma Media Club și de a dezvolta o echipă de tineri reporteri în școala ta. În urma concursului, în bază de formular, patru licee din R. Moldova vor beneficia, pe parcursul anului 2022, de instruiri în domeniul media și activism civic. Echipele active vor obține și câte un set cu echipament video – cameră, microfon, trepied – pentru utilarea Media Club.

Înveți sau lucrezi la un liceu și consideri că exprimarea liberă este un drept al tinerilor ce trebuie promovat? Urmărești noutăți pe rețelele sociale și înțelegi că și pagina liceului vostru are nevoie de mai mult conținut? Ți-ar plăcea să aveți în comunitate o echipă de tineri reporteri, instruiți să pună întrebări locuitorilor, inclusiv autorităților din comunitate? Atunci formează o echipă din 12 persoane (doi adulți și 10 tineri), stabiliți un plan și completați cât mai convingător și sincer formularul de mai jos.

Înainte de a te înscrie, consultă planul Programului și asigură-te că liceul tău şi echipa  desemnată /formată vor fi disponibili să se implice la toate etapele (orice deviere ar însemna excluderea din Program).

  • În luna aprilie, echipa „Centrul Media pentru Tineri” va selecta, în baza formularelor, patru licee/comunități care vor fi incluse în Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea”. În a doua jumătate a lunii aprilie vor fi organizate două instruiri, pentru tineri și adulți, în domeniul activismului civic.
  • În lunile mai și iunie, în cele patru comunități partenere programului va fi organizat câte un Media Tur – ateliere de două zile în jurnalism civic, cu muncă pe teren și realizare de reportaje video.
  • În lunile iulie și august, cele patru echipe incluse în program vor avea timp pentru planificarea unor subiecte media, ce vor fi realizate în toamnă, de către tinerii instruiți la Media Tur. Produsele media vor fi încărcate pe paginile oficiale ale instituțiilor de învățământ.
  • În luna septembrie, cele patru echipe vor primi utilajul pentru dotarea Media Club: cameră video, microfon, trepied şi altele – cu ajutorul căruia tinerii vor realiza, singuri, produse media. Echipele vor avea parte de instruire tehnică și ghidare la distanță, în procesul de realizare a materialelor.
  • În lunile septembrie și octombrie, tinerii vor realiza produse media din comunitățile/liceele lor și le vor promova.
  • În lunile noiembrie și decembrie, cele patru licee partenere programului vor fi responsabile de realizarea raportului și de prezentarea rezultatelor proiectului în comunitatea lor.

Recomandăm să se înscrie tinerii din clasele a X-a – a XI-a, care își vor continua studiile la liceu și în septembrie 2022.

Completează formularul de înscriere.

Data-limită5 aprilie, ora 23:59.

Dacă ai întrebări, telefonează (de luni până vineri, între 10:00 și 16:00): 079 955 433, Veronica Boboc, coordonatoarea programului.

Rezultatele concursului vor fi anunțate public, la începutul lunii aprilie, pe site-ul www.tineri.md și pe paginile noastre de pe rețele – Facebook și Instagram.  

Programul „Tânăr și activ în comunitatea mea” (Youth Empowerment Program – denumirea anterioară) face parte din proiectul „Media pentru incluziunea tinerilor”, implementat de Centrul Media pentru Tineri, cu susținerea IM Swedish Development Partner.

Sursa: tineri.md

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de ghidare în carieră și dezvoltare personală: modulul II
Next Job // Centrul de Informații „GENDERDOC-M” angajează psiholog/ă
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + five =