Secretul oamenilor productivi: 3 deprinderi de evitat și 3 de utilizat


Oamenii productivi sunt în general mai organizați decât alții, dar abordarea lor are loc mult mai profund decât obiective stabilite, un birou ordonat și un program sistematizat. Aceștia înțeleg cum să elimine timpul pierdut, înlocuindu-l cu muncă eficientă. Cel mai important, ei evită capcanele ca stresul și dezorganizarea. Deci, care e secretul lor?

În primul rând sunt mai fericiți, fericirea contribuind cu 12% la mai multă productivitate. Dar se dovedește, de asemenea, că oamenii foarte productivi au și obiceiuri foarte unice de care profită sau le ignoră în sensul pozitiv. Deci îți propun să faci cunoștință cu câteva dintre ele, care sper că te vor ajuta și pe tine.

✔ Lucruri pe care e bine să le faci

oameni productivi

1. Realizează sarcinile propuse până la prânz.

Oamenii productivi știu că nivelul lor de energie este cel mai ridicat dimineața. Iar după masa de prânz energia începe să scadă pentru majoritatea oamenilor. Astfel este mai eficient să abordați sarcinile îndată ce începeți să lucrați, în prima parte a zilei. De asemenea amânarea lor pe mai târziu înseamnă că la final poți rămâne cu scopul nerealizat.

2. Creează o listă a priorităților.

Multe persoane preferă din prealabil să facă așa numitele „to do lists”, însă acestea au și câteva minusuri. Este practic imposibil de prevenit anumite intervenții în graficul creat. Astfel aceste liste devin incontrolabile și dictate de circumstanțele create, iar nivelul de productivitate scade. O variantă mai sigură sunt listele de priorități, care se axează pe a face mai întâi ceea ce este mai important. Așadar îți economisești timpul și încetezi să procrastinezi.

3. Elimină factorii care te-ar putea distrage.

Internetul este factorul care aduce cele mai multe distrageri, la pachet cu notificări/mesaje de pe Instagram, Twitter, Facebook etc. De aceea este important ca atunci când îți stabilești „un task” să te deconectezi pe cât de posibil de la internet. În urma acestei decizii nivelul de concentrare va crește, respectiv va fi și un rezultat mai bun. Și, mai important, e bine să știi că în medie este nevoie de 25 minute pentru a reveni la focusarea inițială, după ce a fost  pierdută.

✘ Lucruri pe care e bine să le eviți

oameni productivi

1. Nu aștepta să te simți motivat, doar fă-o

Deseori stările de spirit proaste sunt incontrolabile, iar buna dispoziție nu este mereu garantată. Însă munca trebuie totuși făcută, în caz contrar scopul va rămâne stagnat. Astfel este important să-ți dezvolți abilitatea de a-ți neglija starea de spirit și sentimentele urâte în timpul lucrului pentru a fi productiv într-un timp scurt.

2. Nu lăsa eșecul să te oprească

Toți uneori suferim eșecuri, mai multe sau mai puține, dar nu este un motiv de oprire, ci un motiv aprig de a înainta și merge mai departe. Partea pozitivă este că oamenii productivi învață din eșecuri, trag concluzii, găsesc modalități de a le depăși și nu le permit niciodată să împiedice scopul. Deci contează nu faptul că ai avut parte de un eșec, ci faptul cum te-ai descurcat cu el.

3. Nu uita de deadline

Atunci când îți propui ceva să faci trebuie să îți optimizezi procesul, reușind astfel să realizezi fiecare sarcină în timp util. Oamenii extrem de productivi caută mereu modalități de a-și îmbunătăți munca. Iar stabilirea termenelor sau limitelor de timp este un lucru care va ajuta la economisirea timpului și pentru alte activități importante.

Persoanele productive pot părea roboți, magicieni sau extratereștri, dar simplul lor secret este că au găsit modalități de a depăși procrastinarea și alte provocări care vin împreună cu aceasta. Implementează strategiile de mai sus în viața și munca ta. Așa, la sigur vei deveni mai productiv și vei efectua mai multe sarcini propuse. Iar pentru alte sfaturi utile îți recomand să vizitezi pagina noastră de Facebook sau Instagram!

Reporter Youth.md: Vașciuc Cristina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tinerii din diasporă pot beneficia de granturi în cadrul programului Diaspora Acasă Reușește - „DAR 1+3”
Next 5 modalități ce vă vor ajuta în gestionarea bugetului pentru o viitoare vacanță!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × five =