Descoperă 3 muzee de neratat dacă vizitezi Parisul


Paris, cunoscut și ca „La Ville-Lumière”, adică „Orașul Luminilor”,  este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Totodată, acesta fiind și unul dintre cele mai impunătoarea și frumoase orașe din Europa, fiind vizitat de mii de turiști în fiecare an. Așadar, ținând cont de aceste lucruri, ne-am gândit să-ți prezentăm 3 muzee, pe care nu ar trebui să le ratezi, dacă vizitezi Parisul.

Musée du Louvre

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai cunoscute muzee din întreaga țară, care cuprinde arta și sculptura unora dintre cei mai renumiți artiști din toate timpurile. Situat în centrul capitalei franceze, între strada Rivoli și cheiul drept al Senei, muzeul cuprinde opere de artă din diferite epoci ale civilizației, din Antichitate până în 1848. Muzeul Luvru găzduiește în jur de 380.000 de opere, printre care se fac remarcate: „Codul lui Hammurabi”, „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci, „Venus din Milo”, dar și un șir impresionant de sculpturi.

Musée du Louvre : les trente ans de «la» pyramide

Musée d’Orsay

Un alt loc emblematic pentru operele de artă și unul dintre cele mai faimoase din întreaga țară este și Muzeul d’Orsay. Situat în Paris, Franța, pe cheiul stâng al Senei, acest muzeu cuprinde opere impresionante din perioada 1848-1914. Muzeul d’Orsay a fost inaugurat în anul 1986. Printre numeroasele sale opere de sculptură și de artă plastică se fac remarcate lucrări ale artiștilor Manet, Renoir, Vincent van Gogh, Degas, Johan Barthold Jongkind și mulți alții. 

Musée d'Orsay - Vikidia, l'encyclopédie des 8-13 ans

Centrul Național de Artă și Cultură Georges-Pompidou

Centrul Georges Pompidou și-a deschis larg porțile pentru vizitatori în anul 1977, iar din acel moment a reușit să-și fascineze publicul prin arhitectura sa neobișnuită și prin lucrările care le prezintă publicului. Acesta a fost proiectat de către arhitecții Richard Rogers și Renzo Piano, care au redat clădirii un design unic. Exteriorul muzeului este redat de către scări rulante, conductele de apă și lifturi. Centrul Pompidou este cunoscut pentru expozițiile sale temporare spectaculoase, care sunt adesea dedicate lucrărilor unui singur artist. Acesta este locul ideal pentru a savura creațiile unor artiști, precum: Picasso, Braque, Nolde, Kandinsky, Klee și mulți alții. 

Contact of Centre Pompidou, Paris (phone, address)

După cum ai observat, aceste muzee au reușit să-și fascineze vizitatorii, nu doar prin arhitectura lor impunătoare, dar și prin colecțiile de artă pe care le prezintă. Așadar, nu le ratați dacă vizitați Parisul. Dacă doriți să aflați mai multe informații interesante despre alte clădiri și monumente istorice, pe care nu ar trebui să le ratezi în viața ta, poți accesa (AICI). 

Reporteră Youth.md: Geru Andreea

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Top 5 Habits for Better Time Management
Next ARTico pentru TINEri – Arta Fotografiei
Valeria Berestean
About the author

Valeria Berestean

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =