Interviu cu tânărul antreprenor Cristian Ermurachi


Antreprenoriatul este una dintre temele care în ultimii ani au devenit relevante, în special pentru tineri. Am pregătit un interviu cu tânărul Cristian Ermurachi, antreprenor și trainer în cadrul programelor de start up. În cadrul interviului am discutat: ce este un start up, cine este un antreprenor, secretul pentru a deveni un antreprenor de succes, ce este un pitch, dar și alte întrebări. Puteți vedea răspunsurile la toate întrebările mai jos.

1. Ce este un startup ?

Instrumentul perfect pentru a-ți provoca spiritul de antreprenor. Startupul îți oferă posibilitatea rapid să validezi ideea de afacere pe care o ai.

2. Care este diferența dintre antreprenoriat și startup?

Numărul de litere în cuvinte și numărul de greble care au fost călcate. Antreprenorul nu doar va găsi mult mai rapid soluție la provocările întâlnite, dar și le va soluționa, datorită experienței acumulate.

3. Cine este antreprenorul și cu ce se ocupă acestă persoană?

Persoana care nu plânge că țara, guvernul îi de vină. Persoana care nu știe de probleme, dar provocări. Persoana care se va gândi în primul rând la confortul prietenului (client) și doar apoi la cel personal. Și nu în ultimul rând, persoana care nu doar stă și se gândește cum să facă, dar care se apucă și face.

4. Ce sau cine te-a motivat să fii antreprenor?

Dorința de schimba percepția despre marketing și publicitate în Republica Moldova. Recent am realizat că fișca cum ”de făcut bani” era în mine încă de mic, care se rezumă la gândirea critică și out of the box.

  • Un impact la avut programele de voluntariat la care am fost implicat de-a lungul anilor și nu pot să nu menționez Yep!Moldova, unde s-a dezvoltat cel mai intens spiritul antreprenorial. În cadrul Yepului am început prin a fi voluntar, ulterior project manager, mentor și mai recent – trainer.
  • Cînd e cel mai potrivit timp de a deschide o afacere? Ieri! sau în cazul meu – pandemia. La început de pandemie am decis să venim cu un ajutor pentru afacerile mici și mijlocii și am fondat Red Square – agenție creativă de marketing.
  • Și mai bună perioadă pentru a începe ceva, decît perioada de criză – nu există. Așa am ajuns astăzi să fim un suport pentru zeci de afaceri lunar și să contribuim la apariția pe piață a alte zeci de branduri despre care probabil ați auzit sau veți auzi în curînd.

5. Ce este ,,Red Square”?

Red Square este creative marketing agency, ce oferă tot spectrul de servicii necesare unei afaceri pentru a se dezvolta: de la strategie și branding, până la photo/video production, promovare pe rețelele de socializare și nu doar.

6. Cum să convingi un client să cumpere produsele tale?

Nu trebuie să-l convingi, trebuie să-l asculți și să-i solutionezi necesitatea/durerea și îți va deveni nu doar client, ci prieten.

7. Ce este un pitch ? Cat de important este acesta pentru un antreprenor?

Capacitatea de a-ți expune scurt, clar și cuprinzător cu ce te ocupi. Astfel încît și un copil mic să te înțeleagă. Mega important, din experiența personală, nu-i zi cînd să nu-mi pitchuiesc valoarea unică a afacerii.

8. Care ar fi câteva sugestii pentru a scrie corect un pitch?

Începe prin a înțelege pentru tine în primul rînd cu ce te ocupi sau vrei să te ocupi. După ce ai claritate, încearcă să-i povestești bunicilor sau unui copil mic. Te-au înțeles? Treci la etapa următoare. Nu au înțeles? Ia-o de la început.

9. Care este secretul pentru a deveni un antreprenor de succes ?

Dorința, dorința și încă odată dorința.

Pentru mai multe interviuri nu uitați să accesați pagina noastră web. Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tineri!


Reporter Youth.md: Doni Adela
Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Centrul Municipal de Tineret Chișinău te așteaptă în echipă!
Next Job pentru tineri // Proiectul media CU SENS angajează manager de proiecte
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 19 =