Alătură-te GamifyEU – Creativity Lab din Estonia


gamifyeu

Laboratul de Creativitate GamifyEU din Estonia, va reuni tineri, jucători, lucrători de tineret, educatori pentru a lucra împreună la înțelegerea modului de utilizare a jocurilor online ca instrument pentru a oferi un conținut de învățare digitală și a dezvolta noi concepte de utilizare a jocului.

Seminarul de instruire va avea loc în perioada 29 martie – 3 aprilie 2020, în Parnu, Estonia.

Tinerii activiști vorbesc des despre Uniunea Europeană. Despre drepturile și greșelile sale, de ce este util și cum doresc să fie mai bine. Este de așteptat ca și alții să știe despre UE, cum funcționează și de ce există, dar oamenii din jurul nostru sunt cu adevărat conștienți de cum a ajuns UE? Ce face fiecare corp și cum funcționează? Este important să cunoaștem UE dacă dorim să pledăm pentru mai multe drepturi la nivel european.

Pe parcursul anului 2019, a fost lansată platforma online www.gamifyEU.org care vă conduce într-o călătorie de descoperire prin istoria, principiile și scopul Uniunii Europene. 

Acum, dorim să provocăm atât tinerii cât și lucrătorii de tineret să discute, să afle și noile forme de implicare a tinerilor online și offline, deoarece pentru tineri posibilitățile digitale sunt interminabile și reprezintă o parte naturală a vieții lor. 

Lumea digitală nu a fost atât de atrăgătoare pentru lucrătorii de tineret, deoarece a avut elemente de individualism și concurență incompatibile cu principiile muncii pentru tineri înseamnă: egalitate de șanse, solidaritate, justiție socială, gândire critică, cooperare și îngrijire.

Cu toate acestea, a avea un regim de gândire deschis și abilități sunt importante și valoroase pentru toți liderii de tineret și lucrătorii de tineret din zilele noastre, pentru a putea oferi tinerilor un sprijin holistic și pentru a face față spațiilor online-offline.

În cadrul Laboratorului Creativității participanții vor:

  • Regândirea și crearea de conținut nou gamificat pe teme legate de valorile europene, solidaritatea, drepturile sociale și omenești, în urma conceptului de implicare, conectare și consolidare a strategiei UE pentru tineret;
  • Învățarea despre modul de gamificare și digitalizare a diferitelor aspecte ale muncii pentru tineri;
  • Dezvoltarea de orientări cu privire la modul de utilizare a conținutului gamificat online pentru activități educaționale și de muncă pentru tineri;
  • Reflecție asupra dimensiunilor și valorilor educației nonformale, muncii tinerilor și educației pentru drepturile omului și evaluarea legăturilor cu jocurile;
  • Analiza diverselor activități de educație nonformală și crearea de propuneri pentru gamificarea lor online;
  • Împărtășirea de exemple de bune practici care vor servi drept inspirație pentru noul conținut gamificat.

După laboratorul de creativitate, participanții sunt așteptați să organizeze ateliere / evenimente / întâlniri cu tineri din comunitățile lor locale și să încerce rezultatele laboratorului.

Programul acestui laborator de creativitate va avea următoarea structură:

  1. Ce este gamificarea și cum să o utilizați pentru învățare? Cum să digitalizăm diferite aspecte ale muncii tinerilor și ale educației nonformale – concepte și practici
  2. Ce este acolo – exemple de gamificare ca instrument de învățare (experți și vorbitori)
  3. Putem face asta – dezvoltând concepte pentru noile jocuri
  4. Recomandări și îndrumări privind gamificarea în educație și munca în tineret.

Data-limită: 16 februarie 2020. Înscrierea este disponibilă la acest link.

Mai multe detalii aici sau contactând Agenția Națională pentru programe Erasmus+ și ESC.

Evenimentul este finanțat prin programul Erasmus Plus (European Youth Together) și European Youth Foundation.

Descoperă mai multe oportunități pe youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Expoziție OFFline despre mediul ONline sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii la Criuleni
Next ONG sunt invitate la un eveniment de consolidare a parteneriatelor dintre țări
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply