7 idei de rezoluții pentru anul 2020


Anul Nou se apropie încet, iar odată cu venirea sezonului sărbătorilor, mulți încep să reflecteze asupra deciziilor de viața din anul precedent. Rezoluțiile de Anul Nou sunt oportunitatea perfectă pentru toți să înceapă să facă modificările importante sau mai puțin importante în vața lor personală sau socială. Iată câteva sfaturi pentru tine: în acest an, completază-ți lista de rezoluții cu obiective ușoare, potrivite pentru tine.

Încearcă unele dintre aceste modificări simple ale stilului tău de viață în fiecare zi și nu numai că vei avea un corp și o minte mai sănătoasă -ci te vei simți fantastic și atât de încântat încât vei face din 2020 cel mai bun an al tău.

Dacă ai devenit intrigat, citește în continuare pentru a afla 7 idei proaspete, surprinzătoare și interesante de rezoluții pentru anul 2020!

Rezoluție #1: Explorează noi hobby-uri

O altă duminică plictisitoare? Astăzi este ziua în care încerci mâncarea etiopiană, participi la o lecție de balet sau de pictură orice v-ar stârni interes. Mereu este loc pentu a învăța ceva nou – nu aștepta ca distractia să-ți cadă în poală, caut-o singur!

Rezoluție #2: Ia totul pe rând

Multitasking-ul nu te face mai eficient, dar cu siguranță te stresează, spune expertul în mindfulness, Pedram Shojai, autorul carții Arta Opririi Timpului. În schimb, sugerează el, organizează-ți activitățile pe rând, cum ar fi timpul pentru familie și timpul de învățat.

Rezoluție #3: Cumpară-ți niste flori

Prezența plantelor de interior poate scădea nivelul stresului uman, demonstrează cercetările și un studiu de același gen. Ele au constatat că îngrijirea activă a plantelor calmează sistemul nervos și scade tensiunea arterială. Tot ea te face mai atent, mai productiv și te ajută să te concentrezi.

Rezoluție #4: Fă-ți complimente

Repetă în fiecare dimineață fraze de genul: “Astăzi este ziua mea. Sunt recunoscător pentru ceea ce sunt și am.” Discuția cu sine te poate ajuta să te concentrezi asupra a ceea ce este bun în viața ta. Dacă repeți o afirmație legată de recunoștință dimineața, este probabil să arăți și să te simți mai bine de-a lungul zilei.

Rezoluție #5: Petrece mai puțin timp pe gadgete

Timpul perecut cu cei dragi este dovedit că te face mai fericit și mai plin de viața. Nu ezita sa-ți scoți prietenii la o cafea sau la o plimbare prin parc. Minutele petrecute în lumea reala, cu prieteni reali și persoane dragi este mai important ca cele petrecute online.

Rezoluție #6: Pune sănătatea proprie pe primul loc

În acest an, fă din sănătatea proprie o prioritate: înființează un calendar și programează-ți vizitele la medic. Medicii recomandă o vizită la oftalmolog de cel puțin 2 ori pe an și la dentist de cel putțn trei.

Rezoluție #7: Imprăștie bunătate

Există dovezi științifice că a fi amabil de fapt te face să te simți mai calm, mai sănătos și mai fericit. Un zâmbet sau un compliment nu a costat pe nimeni nimic niciodată.

Nu ezia să-ți adaugi și propriile rezoluții la aceasta listă, sau chiar și ceva rezoluții mai dificile. Sărbători fericite! Mai multe idei de rezoluții găsești pe https://www.mydomaine.com/best-new-years-resolution-ideas.

Reporter: Daniela Panico

Pe Youth.md găsești cele mai actuale știri dedicate elevilor și studenților: locuri de muncă, admitere studii, educație formală și non-formală, acțiuni de voluntariat și un infinit de alte oportunități.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino și vizionează "Cutia Neagră" - un spectacol marca Geneza Art
Next Training-uri pentru tineri: America House Chişinău solicită idei!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *