Aprecierea glicemiei cu ajutorul glucometrului


La data de 14 noiembrie 2021 este marcată Ziua Mondială de profilaxie și combatere a Diabetului Zaharat.

În cadrul proiectului Media Hub for Youth Health, realizat cu suportul Programului AstraZeneca Young Health, Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” are ca scop promovarea materialelor educaționale privind bolile netransmisibile și stilul de viață sănătos.

În colaborare cu, Catedra de Endocrinologie USMF „Nicolae Testemițanu”  au fost create o serie de materiale video informative despre gestionarea și prevenirea diabetului zaharat. Primul video informativ în acest sens este intitulat – Aprecierea glicemiei cu ajutorul glucometrului. Cristina Rizov, asistent universitar, doctor în științe medicale, Catedra de endocrinologie,  ne demonstrează care sunt pașii de utilizare a glucometrului.

„Finanțarea pentru proiectul Identifying Positive Health Actions a fost posibilă printr-o subvenție caritabilă oferită de Programul AstraZeneca Young Health prin intermediul Programul de Granturi Globale – Step Up! . ”

Parteneri de implementare: Platfroma Youth.md , Farmacia Familiei, Agenția Națională de Asistență Socială, Centrul Național de Resurse NEOVITA și Catedra de Endocrinologie USMF

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Club de Lectură Virtual la Goethe Institut București
Next Revizuiește-ți lista destinațiilor de iarnă de vis de anul acesta aici
Centrul de Informare și Resurse PRO BONO
About the author

Centrul de Informare și Resurse PRO BONO

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + three =